Joulupulla: Helppo perusohje | Myllyn Paras

Leivo perinteistä joulupullaa ja tuo kotiin joulun tuoksu!
Joulupullaan voi lisätä rusinoiden lisäksi muita kuivattuja hedelmiä sekä tietenkin sahramia.
Jos haluat kullankeltaisia sahramipullia, lisää taikinaan 1/2 g sahramia.
5 | dl | maitoa tai laktoositonta maitojuomaa |
50 | g | hiivaa |
1-2 | tl | suolaa |
2 | dl | sokeria |
1 | rkl | kardemummaa |
1 | muna | |
n. 15 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg) |
2 | dl | rusinoita, sukaatteja yms. kuivattuja hedelmiä |
n.150 | g | (laktoositonta) voita tai margariinia |
Valmistusohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten.
-
Lisää pehmeät rusinat tms. ja rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
-
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia.
-
Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.
-
Paista pienet joulupullat n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min. Paista pitkot ja muut isommat joulupullat n. 200-asteisen uunin alatasolla 20–25 min.
MYLLYN PARHAAN VINKKEJÄ JOULUPULLAN LEIPOMISEEN:
- Haluatko joulupullista kullankeltaisia sahramipullia? Lisää tällöin taikinaan 1/2 g sahramia.
- Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita. Kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.
- Kuivahiiva vaatii lämpimämmän n. 45-asteisen taikinanesteen.
Oletko muuten jo kokeillut ihanan jouluista piparipullaa?
Kommentoi reseptiä