Luumupiirakka rommihedelmä-twistillä

Luumupiirakka rommihedelmä-twistillä
1 täytetty piirakka, halkaisija 26-28 cm
2pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
vuoan voiteluun voita tai margariinia
Täyte:
5luumua (n. 300 g)
3rklrommia
7dlkuivattuja viikunoita, taateleita ja karpaloita tai jouluisia sekahedelmiä pilkottuna (n. 400 g)
2dlvettä
3tähtianista
1kanelitanko
Voiteluun ja pinnalle:
1muna
mantelilastuja
Lisäksi:
mantelikermavaahtoa tai kermajäätelöä (esim. pähkinä.manteli)

Valmistusohje

Kuutioi luumut ja laita ne kippoon, jossa on rommia tai rommiesanssia ja vettä. Mikäli et pidä rommin mausta, myös madeira tai vahvat hedelmämehut sopivat. Anna kuutioiden maustua.

Kiehauta vesi, tähtianikset, kanelitanko ja kuivatut hedelmäpalat kattilassa, anna niiden pehmetä vähän, n. 10 min riittää. Ota pois liedeltä. Poimi tähtianikset ja kanelitanko pois. Sekoita maustuneet luumut liemineen kuuman seoksen joukkoon. Täyte saa jäädä kiinteähköksi.

Levitä toinen sulanut piirakkataikina (1 pkt) isohkon voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle täyte.

Tee piirakalle kansi toisesta paketista taikinaa kaaviloimalla siitä vuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voitele kansilevy munalla ja tee muutama höyryaukko pienellä piparimuotilla (esim. tähtimuotilla) piirakan kanteen.  Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla 35-40 min. Tarjoile mantelikermavaahdon tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Luumujen tilalla voit käyttää omenoita tai päärynöitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)