Liha-kasvismakaronilaatikko

1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
4-6:lle
8 | dl | Myllyn Paras Tumma Makaronia |
400 | g | jauhelihaa |
200 | g | pakastesipulia kuutioina (tai 1 iso sipuli) |
200 | g | herne-maissi-porkkana-pakastesekoitusta |
2 | tl | suolaa |
⅓ | tl | valkopippuria |
1 | tl | paprikajauhetta |
3 | munaa | |
7 | dl | (laktoositonta) maitoa tai lihalientä |
Valmistusohje
-
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha, lisää seokseen pakastevihannekset.
-
Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihasipuliseosta isohkoon (2½-3 l) laakeaan voideltuun uunivuokaan. Lisää munamaito (tai lihaliemi). Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti.
VINKKI: Voit jättää ohjeesta pois jauhelihan: käytä tällöin 2 pss pakastevihanneksia ja ohjeiden mausteiden lisäksi vielä yrttimausteita. Voit jättää pois kasvikset: ei muutoksia muuten ohjeeseen. Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.
Kommentoi reseptiä