Lettusushit ovat mainio herkku, joka on helppo valmistaa Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoista.

Kun lisäät jauhoseokseen vihreää spirulina- eli merileväjauhetta, saat susheista vihreitä ja enemmän sushien tyylisiä.

Voit valmistaa sushit myös tavallisista isoista letuista, jos et halua käyttää merileväjauhetta tai et halua susheihin vihreää väriä.

Mikäli et pidä maapähkinän mausta, voit käyttää täytteeseen vadelmahilloa.

Nämä lettusushit voi halutessaan pakastaa, jolloin niitä voi ottaa muutaman kerrallaan tarjolle. Pakkasessa lettusushit säilyvät maksimissaan kuusi kuukautta.

Pakastetut lettusushit ovat mainioita naposteluherkkuja, kun tekee mieli makeaa.

Lettusushit ovat myös mainio välipala lapsille.

Ainekset n. 50 kpl annosta

Letut (6 kpl isoa):
6
dl
vettä
1
tl
spirulinajauhetta
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Täyte:
1
dl
vaahterasiirappia
2-3
dl
maapähkinävoita tai hasselpähkinä-suklaalevitettä (esim. Nutellaa)
1
dl
GoGreen seesaminsiemeniä
6
kpl
banaania
3
dl
vadelmia tai mansikoita
2-3
rkl
pinjansiemeniä tai pähkinärouhetta

Ohje

  1. Sekoita spirulinajauhe jauhoihin. Mittaa vesi kulhoon ja vispaa joukkoon jauhoseos tasaiseksi taikinaksi. Paista rasvassa miedolla lämmöllä isolla lettu- tai paistinapannulla räiskäleitä (halkaisija noin 18 cm). Levitä räiskäleet jäähtymään leivinpaperin päälle jokainen erilleen. Anna lettujen jäähtyä kunnolla.
  2. Levitä jokaiselle räiskäleelle kauttaaltaan 1 rkl vaahterasiirappia ja 2 rkl huoneenlämpöistä maapähkinävoita tai hasselpähkinä-suklaalevitettä. Ripottele levitteen pinnalle jokaiselle letulle 1 rkl seesaminsiemeniä.
  3. Kuori ja halkaise banaanit pitkittäin puoliksi, litistä niitä hieman matalimmiksi. Nosta kaksi puolikasta aina yhden letun keskelle, leikkauspinta ylöspäin. Lusikoi banaanilevyjen keskelle pitkäksi vanaksi vadelmia tai pilkottuja mansikoita. Ripottele päälle ohut nauha pinjansiemeniä tai pähkinärouhetta. Käännä toinen banaanin puolikas toisen puolikkaan päälle, jotta saat ikään kuin kokonaisen banaanin. Lähde sen jälkeen rullaamaan sushia letun kanssa niin, että täytetty banaani jää letturullan keskelle. Jätä sauma tiiviisti rullan alapuolelle. Tee kaikki lettusushirullat samoin. Kääri rullat vielä leivinpaperisuikaleiden sisään, jotta ne pitävät muotonsa. Laita lettusushit kylmään ainakin tunniksi tai pakastimeen pidemmäksi aikaa.
  4. Ennen tarjoilua leikkaa lettusushirullista n. 1½ cm:n viipaleita. Tarjoile kylmät viipaleet jälkiruokana tai välipalana ja naposteluherkkuina pakastimesta. Nauti pakastetut sushit melko pian, sillä ne saattavat vetistyä sulaessaan.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.