Lettusushit

Lettusushit
1 t 45 min, josta valmisteluaika 45 min

Lettusushit ovat mainio herkku, joka on helppo valmistaa Myllyn Paras Lettu- ja Vohvelijauhoista.

Kun lisäät jauhoseokseen vihreää spirulina- eli merileväjauhetta, saat susheista vihreitä ja enemmän sushien tyylisiä.

Voit valmistaa sushit myös tavallisista isoista letuista, jos et halua käyttää merileväjauhetta tai et halua susheihin vihreää väriä.

Mikäli et pidä maapähkinän mausta, voit käyttää täytteeseen vadelmahilloa.

Nämä lettusushit voi halutessaan pakastaa, jolloin niitä voi ottaa muutaman kerrallaan tarjolle. Pakkasessa lettusushit säilyvät maksimissaan kuusi kuukautta.

Pakastetut lettusushit ovat mainioita naposteluherkkuja, kun tekee mieli makeaa.

Lettusushit ovat myös mainio välipala lapsille.

n. 50 kpl
Letut (6 kpl isoa):
5dlvettä
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
1tlspirulinajauhetta
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Täyte:
1dlvaahterasiirappia
2-3dlmaapähkinävoita tai hasselpähkinä-suklaalevitettä (esim. Nutellaa)
1dlseesaminsiemeniä
6kplbanaania
3dlvadelmia tai mansikoita
2-3rklpinjansiemeniä tai pähkinärouhetta

Valmistusohje

Sekoita spirulinajauhe jauhoihin. Mittaa vesi kulhoon ja vispaa joukkoon jauhoseos tasaiseksi taikinaksi. Paista rasvassa miedolla lämmöllä isolla lettu- tai paistinapannulla räiskäleitä (halkaisija noin 18 cm). Levitä räiskäleet jäähtymään leivinpaperin päälle jokainen erilleen. Anna lettujen jäähtyä kunnolla.

Levitä jokaiselle räiskäleelle kauttaaltaan 1 rkl vaahterasiirappia ja 2 rkl huoneenlämpöistä maapähkinävoita tai hasselpähkinä-suklaalevitettä. Ripottele levitteen pinnalle jokaiselle letulle 1 rkl seesaminsiemeniä.

Kuori ja halkaise banaanit pitkittäin puoliksi, litistä niitä hieman matalimmiksi. Nosta kaksi puolikasta aina yhden letun keskelle, leikkauspinta ylöspäin. Lusikoi banaanilevyjen keskelle pitkäksi vanaksi vadelmia tai pilkottuja mansikoita. Ripottele päälle ohut nauha pinjansiemeniä tai pähkinärouhetta. Käännä toinen banaanin puolikas toisen puolikkaan päälle, jotta saat ikään kuin kokonaisen banaanin. Lähde sen jälkeen rullaamaan sushia letun kanssa niin, että täytetty banaani jää letturullan keskelle. Jätä sauma tiiviisti rullan alapuolelle. Tee kaikki lettusushirullat samoin. Kääri rullat vielä leivinpaperisuikaleiden sisään, jotta ne pitävät muotonsa. Laita lettusushit kylmään ainakin tunniksi tai pakastimeen pidemmäksi aikaa.

Ennen tarjoilua leikkaa lettusushirullista n. 1½ cm:n viipaleita. Tarjoile kylmät viipaleet jälkiruokana tai välipalana ja naposteluherkkuina pakastimesta. Nauti pakastetut sushit melko pian, sillä ne saattavat vetistyä sulaessaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)