Airfryer-laitteella, eli kuumailmakeittimellä tai ilmafriteerauskeittimellä, valmistat helposti erilaisia kotiruokia. Laiteella saat kypsennettyä lihoja, kalaa, kasviksia tai vaikka leivonnaisia. Laite myös nopeuttaa ruoan valmistamista, ja ruoan valmistaminen on siistimpää, ilman roiskuvaa rasvaa.

Tällä kertaa laitteella kypsennettiin leivitetyt broilerin fileet, joissa leivitykseen käytettiin Myllyn Paras Maustekorppujauhoja. Maustekorppujauho on nimensä mukaisesti valmiiksi maustettua korppujauhoa. Se antaa leivitetyille ruoille kauniin värisen, mausteisen ja rapean pinnan. Maustekorppujauhoa voi erinomaisesti käyttää myös lihapullissa ja vaikka laatikkoruokien päällä rapeana kerroksena.

Nämä leivitetyt broilerin fileet sopivat syötäviksi kastikkeeseen dipaten, tai esimeriksi lounaalla salaatin kanssa. Kurkkaa alta reseptin lisäksi myös vaihekuvat broilerin fileiden leivittämisestä. Vehnäjauho, kananmuna ja Maustekorppujauho muodostavat ihanan mausteisen pinnan broilerin fileiden päälle. Lisättyjä mausteita ei tarvita.

Ainekset 4 annosta

4
kpl
broilerin maustamatonta fileetä (n. 600-700 g)
1
kananmuna

Ohje

  1. Ota broilerin fileet huoneenlämpöön noin 20-30 minuuttia ennen ruoan valmistamista.
  2. Mittaa yhdelle lautaselle tai kulhoon vehnäjauhot, toiseen kananmuna ja kolmanteen maustekorppujauhot. Riko kananmunan rakenne haarukalla.
  3. Kääntele jokainen broilerin file ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kanamunassa ja lopuksi maustekorppujauhoissa. Leivitä niin hyvin, että koko pinta peittyy maustekorppujauhoilla. Nosta leivitetyt fileet airfryer-laitteen eli kuumailmakeittimen koriin ja laita kori paikoilleen koneeseen.
  4. Valikoi koneen ohjelmista liha- tai kanatoiminto ja kypsennä fileet koneessa noin 12 minuutin ajan 200 asteessa. Voit varmistaa lihan kypsyyden joko mittaamalla lihan lämpötilan (kypsä broileri on noin 75 asteinen), tai leikkaamalla viillon yhteen fileeseen ja kurkistamalla, että liha on myös keskeltä kypsää.

 

 

Vinkki! Huomioi, että airfryer-laitteissa voi olla hieman merkkikohtaisia eroja, joten tarkista aina, että käyttämälläsi laitteella voi kypsentää leivitettyjä tuotteita. Tarkista myös tarkemmat broilerin valmistus ohjeet laitteesi käyttöohjeista.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.