Parmesaanikanaa ja spagettia

Parmesaanikanaa ja vihreää salaattia

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

2 arviota
Valmisteluaika
15 min
Kokonaisaika
1 h

Alunperin tämän reseptin tyylisesti gratinoitiin munakoisoa, mutta Hansin mukaan 1920-luvulta löytyy ensimmäiset maininnat chicken parmesanasta. Parmesaanikanaa tarjoiltiin 1950-luvulla Australian Adelaidessa pubiruokana italialaisten maahanmuuttajien asuinalueilla.

 

Ainekset 4:lle annosta

Kanaleikkeet:
600
g
maustamattomia kananpojan koipireisiä
1-2
rkl
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2-3
kpl
raastettua valkosipulinkynttä
Leivitys:
2-3
kananmunaa
4-5
rkl
vettä
voi-öljyseosta paistamiseen
Tomaattikastike:
3-4
rkl
oliiviöljyä
3-4
kpl
valkosipulinkynttä, kuorittuna ja murskattuna
2-3
kpl
salottisipulia, kuorittuna ja pilkottuna
250
g
tomaattimurskaa
2-3
kpl
tuoretta tomaattia, murskattuna
2-3
rkl
tomaattipyreetä
1-2
kpl
punaista chiliä, siemenet poistettuna ja hienonnettuna
2
rkl
punaviinietikkaa
2-3
rkl
sokeria
2-3
dl
vettä
2
tl
suolaa
timjamia maun mukaan
Gratiini:
1-2
palloa
mozzarellajuustoa viipaloituna
parmesaanijuustoa, raastettuna
Salaatin kastike:
1
dl
oliiviöljyä
2
sitruunan mehu
1
tl
dijonsinappia
1
tl
hunajaa
1-2
valkosipulinkynttä, kuorittuna ja murskattuna
suolaa, pippuria
tarjoiluun:

Ohje

Kanaleikkeet:

  1. Poista koipireisistä luut ja leikkaa kanat hieman pienemmiksi paloiksi.

  2. Hiero niiden pintaan öljyä, suolaa, pippuria ja raastettua valkosipulia.

  3. Anna maustua kelmulla peitettynä huoneenlämmössä puolisen tuntia.

  4. Yhdistä kananmunat ja vesi sekä sekoita kevyesti.

  5. Kasta kananpalaset ensin vehnäjauhoihin, sen jälkeen kananmuna-vesiseokseen ja lopuksi vielä korppujauhoihin.

  6. Paista leikkeet sen jälkeen pannulla kullankeltaisiksi reilussa voi-öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille viimeistelyä varten.

Tomaattikastike:

  1. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipuli, salottisipuli, tomaattimurska, murskatut tuoreet tomaatit, tomaattipyree ja punainen chili.

  2. Kuullota ja lisää joukkoon etikka, sokeri ja vesi.

  3. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutista kahteen tuntiin. Mitä pidempään maltat kastiketta keittää, sitä rikkaampi maku siihen tulee. Voit lisätä vettä tarvittaessa.

Gratinointi:

  1. Nosta paistetut leikkeet uunivuokaan.

  2. Annostele jokaisen leikkkeleen päälle reilu lusikallinen kastiketta, sen päälle mozzarellaviipale ja lopuksi reilusti raastettua parmesaania ja gratinoi 180-asteessa uunissa, kunnes mozzarella on sulanut ja parmesaani saanut hieman väriä (n. 6-7 minuuttia).

  3. Koristele rucolalla ja basilikalla, tarjoile spagetin ja tomaattikastikkeen sekä raikkaan salaatin kera.

Salaatin kastike:

  1. Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai vispilällä sekaisin.

  2. Tarjoile hyvän vihreän salaatin kera.

 

Resepti:
Hans Välimäki, Hansin kotona -ohjelmayhteistyö, Kuva: Akifoto

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

2 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.