Paprika-mangochutney -kanaa ja ohraa

Paprika-mangochutney -kanaa ohralla
45 min, josta valmisteluaika 15 min

Ohrasuurimot on maistuva ja hyvin vatsaa täyttävä ekologinen vaihtoehto riisille. Myllyn Paras Esikypsytetyt Rikotut Ohrasuurimot valmistetaan kuorimalla, pilkkomalla ja esikypsyttämällä ohranjyvät. Esikypsytys lyhentää ohrasuurimoiden keittoaikaa.

Chutney valmistetaan tässä ruoaksi kuullottamalla kasvikset nopeasti pannulla eli kyseessä ei ole ”chutney-säilyke”. Tässä paprika-mangochutney on maustettu muistuttamaan chutney-säilykettä. Kuullottamisella eli freesauksella tarkoitetaan ainesten kuumentamista ja pehmentämistä pannulla vähässä rasvassa niin, että raaka-aineet saavat vähän väriä, mutta ne eivät ruskistu.

4-5 annosta
Keitetty ohra:
dlMyllyn Paras Esikypsytettyjä Rikottuja Ohrasuurimoja
1lvettä
1kplkanaliemikuutio tai 1 rkl kanafondia
Kana tai broileri:
4–5 kplbroilerin- tai kananfilettä
1tlsuolaa
Paprika-mangochutney pannulla:
2kplpunasipulia
2–3 kplpaprika, punainen (n. ½ l kuutioita)
1kplmango (n. ½ l kuutioita)
2rklrypsi- tai oliiviöljyä
3kplvalkosipulinkynttä
1kplpunainen keskivahva chili
3rklraastettua tuoretta inkivääriä
½dlsokeria
1tlsuolaa
½ –1 tlrouhittua mustapippuria
1tlcurrya
1dlvettä
½dlvalkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja mausta ohjeen mukaan niin, että syntyy kanalientä. Keitä ohrasuurimoita liemessä noin 20 minuuttia niin, että neste imeytyy suurimoihin.

2. Kuumenna paistinpannu ja paista broilerin- tai kananfileet kypsiksi, mausta fileet suolalla.

3. Valmista yhtä aikaa chutney pannussa. Puhdista, ja pilko sipulit, paprikat ja mango noin 1 x 1 cm kuutioiksi. Laita nämä kuullottumaan paistinpannulle tai kasariin, jossa on öljyä.

4. Puhdista ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili, raasta inkivääri. Lisää ne mukaan pannulle. Mittaa joukkoon muut mausteet, vesi ja viinietikka. Anna kuumentua hetki. Yhdistä chutney ja fileet yhdelle pannulle.

5. Tarjoile ruoka keitetyn ohrasuurimon kanssa heti kun kaikki ainekset ovat kypsiä.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)