Korealainen popcornkana saa nimensä siitä että käytetty rintafile leikataan pieniksi paloiksi ja valmiina ne muistuttavat popcornia. Kana voidaan uppopaistaa öljyssä, mutta tässä reseptissä ne valmistetaan kevyemmin uunissa.

Tämä ruoka on korealaista street foodia parhaimmillaan, se tarjoillaan makean mausteisen kastikkeen ja jasmiiniriisin kera, mutta myös friteeratut kasvikset sopivat niiden kumppaniksi.

Katso kaikki Hansin reseptit: #hansinkotona

Ainekset 4-6:lle annosta

Kana:
500
g
broilerin rintafilettä
1
rkl
riisiviini/valkoviinietikkaa
2
tl
jauhettua inkivääriä
1
limen mehu
suolaa (tai kalakastiketta)
mustapippuria
0,5
l
piimää tai kauraruokakermaa
200
g
murskattuja maissihiutaleita
Kastike:
2-3
rkl
öljyä
2
murskattua valkosipulinkynttä
1-2
kpl
punaista chiliä pilkottuna
1
dl
ketsuppia
2-3
rkl
chilikastiketta (esim. srirachaa) tai gochujangia
1-2
rkl
hunajaa
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
vettä
2
rkl
kalakastiketta tai soijaa
1
limen mehu
3-4
rkl
paahdettua seesamiöljyä
Viimeistelyyn:
2-3
rkl
silputtua korianteria
2-3
rkl
silputtua kevätsipulia
2-3
rkl
GoGreen seesaminsiemeniä

Ohje

Kana:

  1. Paloittele kanafileet pieniksi kuutioiksi, huuhtele ne kylmässä vedessä ja kuivaa talouspaperin päällä pintakuivaksi.
  2. Sekoita keskenään etikka, inkivääri, limen mehu, suola ja pippuri. Hiero mausteseos kananpaloihin.
  3. Dippaa kananpalat puoleen litraan piimää tai kauraruokakermaa.
  4. Yhdistä korppujauhot ja murskatut maissihiutaleet. Pyörittele kananpalat seoksessa.
  5. Asettele kananpalat tämän jälkeen uunipellille ja paista +175-200-asteisessa uunissa noin 12-15min, kunnes palat ovat kypsiä.

Kastike:

  1. Kuullota pannulla valkosipuli ja chili.
  2. Lisää ketsuppi, chilikastike, hunaja, inkivääri, vesi, soija/kalakastike, limen mehu ja seesamiöljy.
  3. Keitä, kunnes seos hieman paksuuntuu ja tarkista maku.
  4. Pyöräytä kananpaloja kastikkeessa.
  5. Lisää pinnalle korianteri, kevätsipuli ja seesaminsiemenet.

Tarjoile keitetyn Jasmiiniriisin kera. 

Resepti:
Hans Välimäki, Hansin kotona -ohjelmayhteistyö, Kuva: Akifoto.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.