Korean style popcorn chicken

Korean style popcorn chicken
45 min, josta valmisteluaika 15 min

Korealainen popcornkana saa nimensä siitä että käytetty rintafile leikataan pieniksi paloiksi ja valmiina ne muistuttavat popcornia. Kana voidaan uppopaistaa öljyssä, mutta tässä reseptissä ne valmistetaan kevyemmin uunissa.

Tämä ruoka on korealaista street foodia parhaimmillaan, se tarjoillaan makean mausteisen kastikkeen ja jasmiiniriisin kera, mutta myös friteeratut kasvikset sopivat niiden kumppaniksi.

Katso kaikki Hansin reseptit: #hansinkotona

4-6:lle
4dlMyllyn Paras Jasmiiniriisi 1kg
Kana:
500gbroilerin rintafilettä
1rklriisiviini/valkoviinietikkaa
2tljauhettua inkivääriä
1limen mehu
suolaa (tai kalakastiketta)
mustapippuria
0,5lpiimää tai kauraruokakermaa
200g
200gmurskattuja maissihiutaleita
Kastike:
2-3rklöljyä
2murskattua valkosipulinkynttä
1-2kplpunaista chiliä pilkottuna
1dlketsuppia
2-3rklchilikastiketta (esim. srirachaa) tai gochujangia
1-2rklhunajaa
1rklraastettua inkivääriä
1dlvettä
2rklkalakastiketta tai soijaa
1limen mehu
3-4rklpaahdettua seesamiöljyä
Viimeistelyyn:
2-3rklsilputtua korianteria
2-3rklsilputtua kevätsipulia
2-3rklseesaminsiemeniä

Valmistusohje

Kana:

  1. Paloittele kanafileet pieniksi kuutioiksi, huuhtele ne kylmässä vedessä ja kuivaa talouspaperin päällä pintakuivaksi.

  2. Sekoita keskenään etikka, inkivääri, limen mehu, suola ja pippuri. Hiero mausteseos kananpaloihin.

  3. Dippaa kananpalat puoleen litraan piimää tai kauraruokakermaa.

  4. Yhdistä korppujauhot ja murskatut maissihiutaleet. Pyörittele kananpalat seoksessa.

  5. Asettele kananpalat tämän jälkeen uunipellille ja paista +175-200-asteisessa uunissa noin 12-15min, kunnes palat ovat kypsiä.

Kastike:

  1. Kuullota pannulla valkosipuli ja chili.

  2. Lisää ketsuppi, chilikastike, hunaja, inkivääri, vesi, soija/kalakastike, limen mehu ja seesamiöljy.

  3. Keitä, kunnes seos hieman paksuuntuu ja tarkista maku.

  4. Pyöräytä kananpaloja kastikkeessa.

  5. Lisää pinnalle korianteri, kevätsipuli ja seesaminsiemenet.

Tarjoile keitetyn Jasmiiniriisin kera. 

Resepti:
Hans Välimäki, Hansin kotona -ohjelmayhteistyö, Kuva: Akifoto.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)