Lehtikaali- tattaripuuro, suolainen lounaspuuro venäläiseen tapaan

Lehtikaali-tattaripuuro, suolainen lounaspuuro venäläiseen tyyliin
15 min, josta valmisteluaika 5 min

Tattarihiutaleista valmistat venäistyyppisen tattaripuuroruoan nopeasti.

Mikäli paistat sipulin ja kaalin rypsiöljyssä, saat ruoasta vegaanisen.

2:lle
1rklrypsiöljyä tai 50 g pekonia
1sipuli
70glehtikaalia
2rklkurpitsansiemeniä
3dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
6dlvettä
2dlappelsiini- tai sitrusmehua
½-1tlsuolaa
2tlrosépippuria
1paprika tai 2 eri väristä pikkupaprikaa
1pieni mauste- tai suolakurkku
(n.1dlraejuustoa, juustoraastetta tai vastaavaa vegaanista valmistetta)

Valmistusohje

Suikaloi pekoni (jos käytät sitä), sipuli ja lehtikaali.

Kuumenna pekonisuikaleet tai öljy kattilassa ja paahda sipuli- ja lehtikaalisuikaleet siinä, lisää myös kurpitsansiemenet mukaan paahtumaan. Lisää hiutaleet ja pyöräytä ne nopeasti seoksen joukkoon.

Kaada päälle vesi, jonka olet voinut kuumentaa etukäteen vedenkeittimessä ja mehu. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla, halutessasi voit lisätä myös mieliyrttiäsi mukaan. Anna seoksen kypsyä 3 minuuttia.

Kuutioi sillä aikaa paprika ja maustekurkku. Lisää kuutiot kattilaan sitä myötä, kun saat pilkottua kasvikset. Lisää halutessasi raejuustoa tai juustoraastetta mukaan. Anna puuron vielä kuumentua.

Jaa ruoat kulhoihin ja nauti heti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)