Lehtikaali-tattaripuuro, suolainen lounaspuuro venäläiseen tapaan

Tattarihiutaleista valmistat venäistyyppisen tattaripuuroruoan nopeasti.
Mikäli paistat sipulin ja kaalin rypsiöljyssä, saat ruoasta vegaanisen.
1 | rkl | rypsiöljyä tai 50 g pekonia |
1 | sipuli | |
70 | g | lehtikaalia |
2 | rkl | kurpitsansiemeniä |
3 | dl | Myllyn Paras Tattarihiutaleita |
6 | dl | vettä |
2 | dl | appelsiini- tai sitrusmehua |
½-1 | tl | suolaa |
2 | tl | rosépippuria |
1 | paprika tai 2 eri väristä pikkupaprikaa | |
1 | pieni mauste- tai suolakurkku | |
(n.1 | dl | raejuustoa, juustoraastetta tai vastaavaa vegaanista valmistetta) |
Valmistusohje
-
Suikaloi pekoni (jos käytät sitä), sipuli ja lehtikaali.
-
Kuumenna pekonisuikaleet tai öljy kattilassa ja paahda sipuli- ja lehtikaalisuikaleet siinä, lisää myös kurpitsansiemenet mukaan paahtumaan. Lisää hiutaleet ja pyöräytä ne nopeasti seoksen joukkoon.
-
Kaada päälle vesi, jonka olet voinut kuumentaa etukäteen vedenkeittimessä ja mehu. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla, halutessasi voit lisätä myös mieliyrttiäsi mukaan. Anna seoksen kypsyä 3 minuuttia.
-
Kuutioi sillä aikaa paprika ja maustekurkku. Lisää kuutiot kattilaan sitä myötä, kun saat pilkottua kasvikset. Lisää halutessasi raejuustoa tai juustoraastetta mukaan. Anna puuron vielä kuumentua.
-
Jaa ruoat kulhoihin ja nauti heti.
Kommentoi reseptiä