Tattarihiutaleista valmistat tattaripuuroruoan nopeasti.

Mikäli paistat sipulin ja kaalin rypsiöljyssä, saat ruoasta vegaanisen.

Ainekset 2:lle annosta

1
rkl
rypsiöljyä tai 50 g pekonia
1
sipuli
70
g
lehtikaalia
2
rkl
GoGreen kurpitsansiemeniä
6
dl
vettä
2
dl
appelsiini- tai sitrusmehua
½-1
tl
suolaa
2
tl
rosépippuria
1
paprika tai 2 eri väristä pikkupaprikaa
1
pieni mauste- tai suolakurkku
(n.1
dl
raejuustoa, juustoraastetta tai vastaavaa vegaanista valmistetta)

Ohje

  1. Suikaloi pekoni (jos käytät sitä), sipuli ja lehtikaali.
  2. Kuumenna pekonisuikaleet tai öljy kattilassa ja paahda sipuli- ja lehtikaalisuikaleet siinä, lisää myös kurpitsansiemenet mukaan paahtumaan. Lisää hiutaleet ja pyöräytä ne nopeasti seoksen joukkoon.
  3. Kaada päälle vesi, jonka olet voinut kuumentaa etukäteen vedenkeittimessä ja mehu. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla, halutessasi voit lisätä myös mieliyrttiäsi mukaan. Anna seoksen kypsyä 3 minuuttia.
  4. Kuutioi sillä aikaa paprika ja maustekurkku. Lisää kuutiot kattilaan sitä myötä, kun saat pilkottua kasvikset. Lisää halutessasi raejuustoa tai juustoraastetta mukaan. Anna puuron vielä kuumentua.
  5. Jaa ruoat kulhoihin ja nauti heti.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.