Nyt on jymäkkää evästä. Amerikkalainen tekee makaronilaatikkonsa triplajuuston ja kerman kanssa, joten maku on herkullisen suunmyötäinen. Terveellisiä elämäntapoja juustomakaronin uumenissa edustaa ronski annos lehtikaalia.

 

Ainekset 1 uunivuoallinen annosta

200
g
lehtikaalia
200
g
vahvaa cheddaria raastettuna
2
dl
creme fraichea
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
Dijonin sinappia
puolikas paketti pekonia pieniksi paloiksi pilkottuna
tl
valkopippuria
100
g
pankojauhoja

Ohje

  1. Keitä makaronit paketin ohjeen mukaan kypsiksi. Valuta ja laita uuniastiaan.

  2. Poista kaalista paksut lehtiruodit. Keitä pilkottua kaalia pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja pilko jäähtyneenä vielä vähän pienemmiksi suikaleiksi.

  3. Ota cheddarista neljännes sivuun ja sekoita loput keitetyn makaronin joukkoon. Lisää mukaan creme fraiche, kerma ja sinappi. Sekoita hyvin.

  4. Ripottele päälle pilkottu pekoni, pankojauhot ja loput cheddarista.

  5. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes paistoksen pinta on kauniin ruskea ja rapsakka.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.