Lehtikaali-pekoni mac'n cheese

Lehtikaali-pekoni MacNCheese
1 t , josta valmisteluaika 20 min

Nyt on jymäkkää evästä. Amerikkalainen tekee makaronilaatikkonsa triplajuuston ja kerman kanssa, joten maku on herkullisen suunmyötäinen. Terveellisiä elämäntapoja juustomakaronin uumenissa edustaa ronski annos lehtikaalia.

 

1 uunivuoallinen
5dlMyllyn Paras Makaronia
tai Tumma Makaronia
tai Kaura Makaronia
200glehtikaalia
200gvahvaa cheddaria raastettuna
2dlcreme fraichea
2dlkuohukermaa
1rklDijonin sinappia
puolikas paketti pekonia pieniksi paloiksi pilkottuna
tlvalkopippuria
100gpankojauhoja

Valmistusohje

  1. Keitä makaronit paketin ohjeen mukaan kypsiksi. Valuta ja laita uuniastiaan.

  2. Poista kaalista paksut lehtiruodit. Keitä pilkottua kaalia pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja pilko jäähtyneenä vielä vähän pienemmiksi suikaleiksi.

  3. Ota cheddarista neljännes sivuun ja sekoita loput keitetyn makaronin joukkoon. Lisää mukaan creme fraiche, kerma ja sinappi. Sekoita hyvin.

  4. Ripottele päälle pilkottu pekoni, pankojauhot ja loput cheddarista.

  5. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes paistoksen pinta on kauniin ruskea ja rapsakka.

Resepti:
Resepti: Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)