Very crispy chicken ja mac'n'cheese

Very crispy chicken Mac'n cheese
1 t 30 min, josta valmisteluaika 45 min

Jos teinien tai jopa alle kouluikäisten houkutteleminen ruokapöytään pelikoneiden äärestä tuntuu ylivoimaisen vaikealta, kokeilkaapa tätä ohjetta. Riisimuroilla leivitetyllä kanalla ja savupaprikalla maustetulla juustomakaronilla ei mene vikaan.

1 uunivuoallinen
Mac'n'cheese:
2rklvoita
2rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
4dlkulutusmaitoa
2rklranskankermaa
200gcheddar-juustoraastetta
½tltabascoa
ripaussavupaprikajauhetta
mustapippuria myllystä
200gMyllyn Paras Makaronia
Very crispy Chicken:
400gbroilerin sisäfileetä
suolaa ja mustapippuria
1dlvehnäjauhoja
2kananmunaa
2dlriisimuroja
1dlkorppujauhoja
2dlrypsiöljyä paistamiseen
Viimeistelyyn:
miniyrttejä
raastettua parmesaania

Valmistusohje

  1. Valmista ensin juustokastike. Kuumenna voi pannulla ja lisää vehnäjauhot. Sekoita miedolla lämmöllä mutta älä ruskista. Lämmitä maito mikrossa tai toisessa kattilassa ja lisää vehnäjauhoseoksen joukkoon jatkuvasti sekoittaen. Anna kuplia miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää lopuksi ranskankerma, mausteet ja tarkista maku.

  2. Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. 

  3. Mausta broilerin sisäfileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

  4. Vatkaa munat kulhossa. Levitä vehnäjauhot lautaselle ja vatkatut munat toiselle lautaselle. Laita riisimurot ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. 

  5. Mittaa isoon pinnoitettuun paistinpannuun öljyä noin 3 cm:n korkeuteen. Lämmitä öljy 170-asteiseksi. Kasta fileet ensin vehnäjauhoissa ja sitten munaseoksessa. Ja vielä kerran jauhoissa ja munaseoksessa. Kasta lopuksi riisimuro-korppujauhoissa niin, että pinnat peittyvät kauttaaltaan.

  6. Paista leivitetyt pihvit yksi tai kaksi kerrallaan, kääntäen kerran, kunnes pihvien pinta on rapea ja kullankeltainen. Nosta kypsät pihvit valumaan talouspaperin päälle.

  7. Kuumenna juustokastike ja lisää joukkoon keitetyt makaronit. Annostele juustomakaroni tarjoiluastioihin ja nosta päälle rapeat kanapalat. Koristele miniyrteillä ja raastetulla parmesaanilla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)