Lehtevät Leivokset Rommihedelmillä

Lehtevät Leivokset Rommihedelmillä

Lehti- tai voitaikinalevyistä saa kätevästi leivoksia. Pitkulainen levy jaetaan 3-4 osaan poikittain, voidellaan, koristellaan mantelilastuilla ja paistetaan kauniin väriseksi. Mikäli sinulla on muna-allergia, voitelun voi jättää pois ja sihdata lopuksi pinnalle tomusokeria. Palaset halkaistaan jäähtyneinä, ne on helppo halkaista, sillä lehtevä taikina ikään kuin "puffautuu" jo kerroksiin, jotka voi avata. Täytä ennen tarjoilua.

Katso video ohjeen alta, kuinka nämä leivokset valmistetaan.

20-30 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
tai Lehtitaitaikinaa (500 g)
Voiteluun ja pinnalle:
munaa, mantelilastuja
Väliin:
6-8tuoretta hedelmää lohkoina (luumua, aprikoosia tms.)
3-5rklrommia tai hieman rommiesanssia
1dlmantelilastuja
1tlkrommirahkaa

Valmistusohje

Laita hedelmät lohkottuina rommiin. Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3-4 osaan. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle mantelilastuja. Paista voidellut levyt sellaisenaan 225-asteisen toiseksi alimmalla tasolla 10-15 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä. Laita täytteeksi maustuneita hedelmäpaloja, mantelilastuja ja valmista tai itse tehtyä rahkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)