Lehti- tai voitaikinalevyistä saa kätevästi leivoksia.

Pitkulainen levy jaetaan 3-4 osaan poikittain, voidellaan, koristellaan mantelilastuilla ja paistetaan kauniin väriseksi.

Leivosten voitelun ennen paistoa voi jättää pois ja sihdata lopuksi pinnalle tomusokeria.

Palaset halkaistaan jäähtyneinä, ne on helppo halkaista, sillä lehtevä taikina ikään kuin "puffautuu" jo kerroksiin, jotka voi avata. Täytä ennen tarjoilua.

Katso video ohjeen alta, kuinka nämä leivokset valmistetaan.

Ainekset 20-30 kpl annosta

Voiteluun ja pinnalle:
munaa, mantelilastuja
Väliin:
6-8
tuoretta hedelmää lohkoina (luumua, aprikoosia tms.)
3-5
rkl
rommia tai hieman rommiesanssia
1
dl
mantelilastuja
1
tlk
rommirahkaa

Ohje

  1. Laita hedelmät lohkottuina rommiin maustumaan tai mausta ne rommiesanssilla. Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3-4 osaan. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle mantelilastuja.
  2. Paista voidellut levyt sellaisenaan 225-asteisen toiseksi alimmalla tasolla 10-15 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.
  3. Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä. Laita täytteeksi maustuneita hedelmäpaloja, mantelilastuja ja valmista tai itse tehtyä rahkaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.