Joulutaskut karpalo-valkosuklaamoussella

Joulutaskut karpalo-valkosuklaamoussella
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
Väliin:
2dlkuohukermaa
200gvalkosuklaata
1tlvaniljasokeria
300gkarpalo- tai puolukkahilloa
karpaloita tai puolukoita
(mansikka)tomusokeria

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

Valmista suklaamoussetäyte: kuumenna kerma varovasti kiehuvaksi kattilassa, ota se heti pois liedeltä. Lisää suklaapalat ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut, mausta halutessasi vaniljasokerilla. Laita seos jäähtymään ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. 

Levitä pohjille hilloa, päälle moussea ja marjoja reilusti. Taita kansi päälle ja sihtaa taskujen pintaan tomusokeria. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

HELPPO JA IHANA TARJOTTAVA OMPELUSEURAPORUKALLE.