Ainekset 10 kpl annosta

Väliin:
2
dl
kuohukermaa
200
g
valkosuklaata
1
tl
vaniljasokeria
300
g
karpalo- tai puolukkahilloa
karpaloita tai puolukoita
(mansikka)tomusokeria

Ohje

  1. Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle.

  2. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

  3. Valmista suklaamoussetäyte: kuumenna kerma varovasti kiehuvaksi kattilassa, ota se heti pois liedeltä. Lisää suklaapalat ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut, mausta halutessasi vaniljasokerilla. Laita seos jäähtymään ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. 

  4. Levitä pohjille hilloa, päälle moussea ja reilusti marjoja. Taita kansi päälle ja sihtaa taskujen pintaan tomusokeria. 

VINKKI! Karpalo sopii moneen joulunajan jälkiruokaan. Joko olet kokeillut ihanaa karpalo-juustokakkua?

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.