Kesällä saat maistuvia salaatteja grillaamalla kasvikset nopeasti grillissä.

Käytä grillaamiseen mahdollisimman kiinteitä kasviksia. Rapea salaatti tai varhaiskaali ovat vatsaystävällisempiä nopean kypsentämisen jälkeen kuin raakana.

Valmista salaatinkastike ennen grillausta, basilikan saat silputtua kätevästi, kun silppuat yrtit juomalasissa saksien kärjellä.

Ruokaisuutta salaattiin saat runsaskuituisella Myllyn Paras Kukka Makaronilla.

Grillisalaatti on vegaaninen, mikäli et lisää siihen pekonia, grillijuustoa tai broileria. Voit myös lisätä näitä vain osalle ruokailijoita.

Paista grillisalaatti vasta sitten, kun ruokailijat jo odottavat pöydän äärellä.

Ainekset 4:lle annosta

Grillattavat ainekset:
1
nippu
kesäsipuleja
350
g
makeita grillitomaatteja (pieniä terttutomaatteja)
½
l
kantarelleja tai tuoreita herkkusieniä
2-3
mietoa chilipaprikaa
300
g
fenkolia
1
iso kerä rapeaa keräkaalia tai varhaiskaalia
½
dl
seesami- tai avokadoöljyä
(1
pkt
pekonia (150 g), grillijuustoa (250 g) tai broilerin rintafileitä (n.400 g))
rouhittua mustapippuria
suolaa
Pasta:
vettä, suolaa, seesami- tai avokadoöljyä
Kastike:
1
rkl
viinietikkaa
1
rkl
tummaa balsamikastiketta
½
dl
seesami- tai avokadoöljyä
½
tl
suolaa
(2
kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna)
½
tl
mustapippurirouhetta
1
dl
tuoretta basilikasilppua

Ohje

  1. Valmistele grillattavat ainekset ajoissa. Lohko sipuli puoliksi tai neljään osaan ja pilko sipulin paksumpi varsiosa n. 5 cm paloiksi. Laita tomaatit öljytyn folion päälle tai matalaan foliovuokaan. Puhdista sienet, laita nekin öljytyn folion päälle tai foliovuokaan. Leikkaa chilipaprikat auki neljään pitkään osaan, poista siemenet.

  2. Leikkaa fenkoli ja kaali n. 2 cm paksuiksi lohkoiksi. Jos kaalin kerä on kiinteää, voit grillata kaalipalat suoraan grilliritilällä. Mikäli et valmista vegaanista salaattia, voit kietoa kaalien ympärille halutessasi pekonia. Voit paistaa myös grillijuustoa tai broilerinfileitä salaattiin.

  3. Sivele kaikki grillattavat ainekset öljyllä, rouhi päälle hiukan mustapippuria ja ripottele suolaa. Nosta ainekset grilliin. Grillaa kaikkiin aineksiin kaunis väri, kääntele välillä grillipihdeillä. Muista grillata broileri kypsäksi asti, mikäli otat sitä mukaan salaattiin.

  4. Keitä samaan aikaan Kukka Makaronit "al dente" pakkauksen ohjeen mukaan kiehuvassa vedessä (7 min).

  5. Valmista myös salaatinkastike valmiiksi sekoittamalla kaikki kastikkeeseen kuuluvat ainekset.

  6. Kaada kypsät pastat lävikköön, valuta ja lisää pastan joukkoon 1–2 rkl öljyä.

  7. Kokoa grillisalaatti-annokset lautasille. Laita ensin lautasten pohjille pastaa ja sen päälle grillattua kaalia ja sen jälkeen kaikkia muita erivärisiä grillivihanneksia.

  8. Pirskottele tai kaada nauhana salaatinkastiketta annosten päälle. Koristele basilikanlehdillä, tarjoile nämä ruokaisat salaattiannokset kuumina. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.