Pakastetaikinasta teet kätevästi syötävän astian salaatille. Kipon muotiksi käy uunin kestävä astia, esim. klassinen Teema-kulho, mutta myös erilaiset silikoni- tai folioannosvuoat tai Amerikan muffinssivuoat ovat käteviä.

Tee salaatista keväisen raikas ja kevyt, käytä siihen runsaskuituista kauniin keltaista pastaa.

Keltainen Kukka Makaronin tai Keltainen Sydän Makaronin kauniin keltainen väri tulee kurkumasta ja näin tumma kuitupitoinenkin pasta on kaunista tarjottavaa salaatissa.

Ainekset 5 annosta alkuruokana annosta

Ruiskuppi:
Salaatti:
3
dl
vettä
3
dl
appelsiinituoremehua
1
tl
suolaa
300
g
vihreää parsaa
250
g
minitomaatteja (rasia)
n.100
g
retiisejä (nippu)
100
g
kevätsipulin varsia
100
g
(1½ dl) cashewpähkinöitä
100
g
(kevyt) fetajuustoa kuutioina
Kastike:
100
g
(kevyt) sinihomejuustoa
1
dl
(kevyt) kermaviiliä
1-2
rkl
sitruuna- tai appelsiinimehua
1
rkl
sokeria
1
tl
hienonnettua viherpippuria

Ohje

  1. Jaa taikina viiteen palaan ja kauli ne ohuiksi pyöreiksi pohjiksi, halkaisija noin 20 cm. Asettele palat voideltuihin uuninkestäviin vuokiin (esimerkiksi Teema-kulhot). Myös silikoniset kuppimaiset piirasvuoat sopivat tähän hyvin.
  2. Pistele pohjat haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin värin. Anna kuppien jäähtyä vuoissaan.
  3. Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä 6 minuuttia. Appelsiinimehu-vesiseos voimistaa makaronin keltaista väriä ja antaa sille makua. Valuta makaronit, mutta ota keitinvesi talteen.
  4. Huuhdo makaronit nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta ne jäähtyvät. Kuori ja pilko parsat. Keitä ne makaronien keitinvedessä napakan kypsiksi, noin 3–5 minuuttia. Lohko tomaatit ja retiisit ja pilko sipulin varret. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.
  5. Valmista kastike. Murusta sinihomejuusto kermaviiliin ja lisää muut ainekset. Sekoita hyvin. Kaada kastike salaatin sekaan.
  6. Jaa salaatti jäähtyneisiin ruiskuppeihin. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

VINKKI: Salaatin syötyäsi voit syödä myös kupin, jossa salaatti tarjottiin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Pia Inberg

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.