Kukkapastasalaatti Ruistaikinakupissa

Kukkapastasalaatti Ruistaikinakupissa

Pakaste Ruistaikinasta teet kätevästi syötävän astian salaatille. Kipoksi käy uunin kestävä astia, esim. klassinen Teema-kulho, mutta myös erilaiset silikoni- tai folioannosvuoat tai Amerikan muffinssivuoat ovat käteviä. Tee salaatista keväisen raikas ja kevyt, käytä siihen runsaskuituista kauniin keltaista pastaa. Keltainen Kukka Makaronin tai Keltainen Sydän Makaronin kauniin keltainen väri tulee kurkumasta ja näin tumma kuitupitoinenkin pasta on kaunista salaatissa.

6 annosta alkuruokana
Ruiskuppi:
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa
Salaatti:
3dlvettä
3dlappelsiinituoremehua
1tlsuolaa
4dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
300gvihreää parsaa
250gminitomaatteja (rasia)
n.100gretiisejä (nippu)
100gkevätsipulin varsia
100g(1½ dl) cashewpähkinöitä
100g(kevyt) fetajuustoa kuutioina
Kastike:
100g(kevyt) sinihomejuustoa
1dl(kevyt) kermaviiliä
1-2rklsitruuna- tai appelsiinimehua
1rklsokeria
1tlhienonnettua viherpippuria

Valmistusohje

Valmistusaika: 50 minuuttia Jaa ruistaikina kuuteen palaan (kumpikin levy kolmeen osaan) ja kauli ne ohuiksi pyöreiksi pohjiksi, halkaisija noin 20 cm. Asettele palat voideltuihin uuninkestäviin vuokiin (esimerkiksi Teema-kulhot). Myös silikoniset kuppimaiset piirasvuoat sopivat tähän hyvin. Pistele pohjat haarukalla. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin värin. Anna ruiskuppien jäähtyä vuoissaan. Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä 6 minuuttia. Appelsiini-mehu-vesiseos voimistaa makaronin keltaista väriä ja antaa makua. Valuta makaronit, mutta ota keitinvesi talteen. Huuhdo makaronit nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta ne jäähtyvät. Kuori ja pilko parsat. Keitä ne makaronien keitinvedessä napakan kypsiksi, noin 3–5 minuuttia. Lohko tomaatit ja retiisit ja pilko sipulin varret. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Valmista kastike. Murusta sinihomejuusto kermaviiliin ja lisää muut ainekset. Sekoita hyvin. Kaada kastike salaatin sekaan. Jaa salaatti jäähtyneisiin ruiskuppeihin. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

VINKKI: Salaatin syötyäsi voit syödä myös ruiskupin, jossa salaatti tarjottiin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)