Ainekset 4-6:lle annosta

150-200
g
tuoreita herkkusieniä viipaleina
1
dl
hienoksi hakattua persiljaa
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa tai viinietikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1
ps
pakasteherneitä tai papuja
n.150
g
kalkkunaleikettä tai keittokinkkua
3-4
tomaattia
2
paprikaa (keltainen ja punainen)
10-12
mustaa oliivia
rapeaa salaattia

Ohje

  1. Kaada balsamietikka kulhoon ja vatkaa sekaan öljy, lisää ripaus suolaa, vähän mustapippuria ja persiljasilppu. Ripottele joukkoon sieniviipaleet ja sekoita hyvin. Anna marinoitua kylmässä ½-1 tuntia.

  2. Keitä sillä aikaa makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä ne. Kiehauta pakasteherneet ja jäähdytä tai kiehauta ja jäähdytä pavut. Leikkaa liha paloiksi, tomaatit lohkoiksi ja paprikat ohuiksi viipaleiksi. Valuta oliivit.

  3. Sekoita kaikki aineet keskenään (jätä osa paprikaviipaleista tai tomaattilohkoista salaatin päälle koristeeksi.) Sekoita marinoituneet herkkusienet salaatin joukkoon kastikkeineen. Tarkista maku.

  4. Koristele ja tarjoa. Voit lisätä joukkoon myös rapeaa vihreää salaattia tai levitellä salaatinlehtipalat isolle vadille ja kumota salaatin päälle.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.