Kukkamakaronipaistos

Kukkamakaronipaistos
uunivuoallinen
10dlMyllyn paras Keltainen Kukka Makaronia
Sieni-jauhelihakastike:
300gvähärasvaista jauhelihaa
1-2sipulia
100gkuivattuja sieniä tai 1 litra tuoreita
400gtomaattimurskaa
3-5valkosipulinkynttä
2-3dllihalientä (tai vettä+lihaliemikuutio)
½-1tlsuolaa
1tlpaprikajauhetta
½tlrouhittua mustapippuria
2tlbasilikaa
Valkokastike:
50gvoita
1dlvehnäjauhoja
1lmaitoa
½-1tlviherpippuria
Päälle:
1dlkevytjuustoraastetta

Valmistusohje

Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, kuivatut sienet ja tomaattimurska. Lisää lihaliemi ja mausta mieleiseksi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan. Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä ja mausta. Keitä Keltainen Kukka Makaronit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ("al dente"). Valuta lävikössä huuhdellen kylmällä vedellä. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan puolet makaroneista ja sen päälle jauhelihakastike sekä sen päälle puolet loput makaronit. Kaada ja painele paistokseen sekaan valkokastike niin, että kaikki ainekset sekoittuvat. Ripottele pinnalle melko ohuelti juustoraastetta. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Kaveri kehui. Niinpä minäkin sitten perässä. Ruoka vielä kesken, mutta lupaavalta näyttää. Tuosta ainakin riittää ruokaa viikoksi eteenpäin.
Erinomaisen hyvää.
hyvä vaihtoehto lasagnelle lapset pitivät paljon,koska kukkamakaroni on heille helpompaa syötävää kuin lasagne. Kuivatut suppilot,joita käytimme antoivat laatikkoon mukavan lisämaun