Ainekset uunivuoallinen annosta

Sieni-jauhelihakastike:
300
g
vähärasvaista jauhelihaa
1-2
sipulia
100
g
kuivattuja sieniä tai 1 litra tuoreita
400
g
tomaattimurskaa
3-5
valkosipulinkynttä
2-3
dl
lihalientä (tai vettä+lihaliemikuutio)
½-1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
basilikaa
Valkokastike:
50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
1
l
maitoa
½-1
tl
viherpippuria
Päälle:
1
dl
kevytjuustoraastetta

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, kuivatut sienet ja tomaattimurska. Lisää lihaliemi ja mausta mieleiseksi. Anna kastikkeen hautua valkokastikkeen valmistuksen ajan.

  2. Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä ja mausta.

  3. Keitä Keltainen Kukka Makaronit kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ("al dente"). Valuta lävikössä huuhdellen kylmällä vedellä. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan puolet makaroneista ja sen päälle jauhelihakastike sekä sen päälle puolet loput makaronit.

  4. Kaada ja painele paistokseen sekaan valkokastike niin, että kaikki ainekset sekoittuvat. Ripottele pinnalle melko ohuelti juustoraastetta. Kypsennä paistosta 225-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.