• Kuituinen ananashyytelö on herkullinen ja kuitupitoinen jälkiruoka tai välipala.
  • Tässä jäkiruoassa on käytetty liivatetta eli gelatiinia. Liivate valmistetaan sekä sian että naudan nahasta, luista ja jänteistä.
  • Jos ei kuitenkaan halua käyttää perinteistä liivatetta, kasvikunnasta saatava vaihtoehto on hyytelöivä tuote agar agar.
  • Monessa paikassa perunajauho tai muu tärkkelys, kuten arrowjuuri ajaa melkein saman asian, muita vaihtoehtoja liivatteelle ovat mm. guarkumi, inuliini, karrageeni ja johanneksenleipäpuu.

Ainekset 6-8:lle annosta

1
tlk
ananasmurskaa (pieni)
4
liivatelehteä
2
dl
(laktoositonta) vispikermaa
2
dl
(laktoositonta) maustamatonta jogurttia
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
rusinoita
Koristeeksi:
ananaspaloja
(mintun lehtiä)

Ohje

  1. Pidä liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sen jälkeen n. ½ dl:aan kuumaa ananastölkin valutettua lientä (kuumenna esim. lasissa mikroaaltouunissa).

  2. Sekoita sulanut kuuma liivateliemi ananasmurskaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää jogurtti, kauraleseet, rusinat ja jäähtynyt, mutta ei vielä hyytynyt ananasmurska-liivateseos, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla sopivaksi.

  3. Annostele tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran. Koristele annokset ananaspaloilla (ja mintun lehdillä).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.