Kuituinen ananashyytelö

Kuituinen ananashyytelö
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Kuituinen ananashyytelö on herkullinen ja kuitupitoinen jälkiruoka tai välipala.
  • Tässä jäkiruoassa on käytetty liivatetta eli gelatiinia. Liivate valmistetaan sekä sian että naudan nahasta, luista ja jänteistä.
  • Jos ei kuitenkaan halua käyttää perinteistä liivatetta, kasvikunnasta saatava vaihtoehto on hyytelöivä tuote agar agar.
  • Monessa paikassa perunajauho tai muu tärkkelys, kuten arrowjuuri ajaa melkein saman asian, muita vaihtoehtoja liivatteelle ovat mm. guarkumi, inuliini, karrageeni ja johanneksenleipäpuu.
6-8:lle
1tlkananasmurskaa (pieni)
4liivatelehteä
2dl(laktoositonta) vispikermaa
2dl(laktoositonta) maustamatonta jogurttia
¾dlsokeria
2tlvaniljasokeria
dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1dlrusinoita
Koristeeksi:
ananaspaloja
(mintun lehtiä)

Valmistusohje

  1. Pidä liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sen jälkeen n. ½ dl:aan kuumaa ananastölkin valutettua lientä (kuumenna esim. lasissa mikroaaltouunissa).

  2. Sekoita sulanut kuuma liivateliemi ananasmurskaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää jogurtti, kauraleseet, rusinat ja jäähtynyt, mutta ei vielä hyytynyt ananasmurska-liivateseos, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla sopivaksi.

  3. Annostele tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin verran. Koristele annokset ananaspaloilla (ja mintun lehdillä).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Juuri näitä ohjeita olin vaille nyt vappu on ovella , kokeilen ja kerron sitten mitä kansa on mieltä. Näin koronan aikana vain minä ja sehän on tärkein, että emäntä pitää .
Anteeksi vain, mutta en pitänyt tästä. Vieraat kyllä söivät tai eivät halunneet olla epäkohteliaita:)
Kokeilin ananaksen tilalle puolukkaa ja ruislesettä kauraleseen tilalle. Mielestäni maukasta.
Maustamaton jogurtti maistui hieman liikaa muiden yli. Muuten resepti oli oivallinen ja lapsenlapsetkin pitivät siitä.
Tämä resepti on helppo ja erikoinen, olematta kuitenkaan liian erilainen. Kokeilin reseptiä myös siten, että lisäsin hyytelöön murskattuja minttusuklaa-karamelleja (n. 1 karamelli annosta kohti, eli ei paljon) ja koristeena reilusti minttua. Maut luovat sinfonian keskenään. Oikein hyvää. Niin, ja näin.
tämä on tosi hyvää tää hyytelö mä tein just sitä