Kreolikatkarapuvartaat

Kreolikatkarapuvartaat

Kreolikatkarapuvartaat ovat elokuun kuutamoöiden illanistujaisiin oivaa tarjottavaa. Ruokapöydässä tärkeintä ovat sulokkaat maut ja hauska yhdessäolo. Cajun-mausteseos sisältää paprikaa, valkosipulia, sipulia, valkopippuria, mustapippuria, cayennepippuria, timjamia ja oreganoa. Maustesekoituksen tilalla voi käyttää vartaisiin edellä mainittuja mausteita erillään.

4:lle
1kgkuorellisia katkarapuja
Marinadi:
1pieni sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1rklcajun-maustesekoitusta
1rklsitruunamehua
2rklöljyä
2tlvahvaa sinappia
1hienonnettu chilipalko
1tlsuolaa
Lisäksi:
puisia varrastikkuja

Valmistusohje

Liota puisia varrastikkuja vedessä noin puoli tuntia, jotta ne eivät syty niin helposti palamaan grillissä. Sekoita marinadin aineet keskenään. Laita kuorimattomat, sulatetut ravut marinadiin vähintään pariksi tunniksi. Tikuta ravut vartaisiin. Paista vartaita kuumassa grillissä muutama minuutti molemmin puolin. Katkarapuvartaat sopivat pähkinäisen villiriisin kumppaniksi. Ohjeen pähkinäiseen villiriisiin löydät täältä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)