Kreolikatkarapuvartaat ovat elokuun kuutamoöiden illanistujaisiin oivaa tarjottavaa.

Ruokapöydässä tärkeintä ovat sulokkaat maut ja hauska yhdessäolo.

Cajun-mausteseos sisältää paprikaa, valkosipulia, sipulia, valkopippuria, mustapippuria, cayennepippuria, timjamia ja oreganoa. Valmiin maustesekoituksen tilalla voi käyttää vartaisiin edellä mainittuja mausteita erillään.

Ainekset 4:lle annosta

1
kg
kuorellisia katkarapuja
Marinadi:
1
pieni sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1
rkl
cajun-maustesekoitusta
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
öljyä
2
tl
vahvaa sinappia
1
hienonnettu chilipalko
1
tl
suolaa
Lisäksi:
puisia varrastikkuja

Ohje

  1. Liota puisia varrastikkuja vedessä noin puoli tuntia, jotta ne eivät syty niin helposti palamaan grillissä. Sekoita marinadin aineet keskenään. Laita kuorimattomat, sulatetut ravut marinadiin vähintään pariksi tunniksi.

  2. Tikuta ravut vartaisiin. Paista vartaita kuumassa grillissä muutama minuutti molemmin puolin. Katkarapuvartaat sopivat pähkinäisen villiriisin kumppaniksi. Ohjeen pähkinäiseen villiriisiin löydät täältä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.