Pähkinäinen villiriisi

Pähkinäinen villiriisi
25 min, josta valmisteluaika 5 min
  • Villiriisi on käsitelty niin, että se kypsyy samassa ajassa kuin pitkäriisi. Intiaaniriisiksikin sanottu villiriisi on peräisin eräästä vedessä kasvavasta heinäkasvista. Villiriisi on kotoisin Pohjois-Amerikasta, Minnesotan ja Wisconsinin alueilta. Villiriisi sisältää runsaasti proteiinia ja maistuu pähkinäiseltä.
  • Pistaasipähkinän vaaleanvihreää siementä käytetään mm. jälkiruoissa ja leivonnaisissa. Niitä myydään myös valmiiksi paahdettuina ja suolattuina. Pistaasia kasvaa luonnonvaraisena Aasian keski- ja lounaisosien vuoristoalueilla kuten Iranissa, Afganistanissa ja Turkmenistanissa. Sitä viljellään yleisesti mm. Välimeren seudulla, Kaliforniassa ja Australiassa.
  • Pinjamännyn siemenet ovat Välimeren maissa ja Euraasiassa suosittu pureskeltava. Ne ovat pienten mantelien näköisiä, usein voimakkaasti pihkan makuisia – varsinkin Kreikassa, jossa tunnetusti pidetään pihkan mausta. Niitä käytetään paljon ruoanvalmistuksessa, esimerkiksi pestokastikkeissa. Elintarvikkeiksi myytävistä pinjansiemenistä on poistettu siementä suojaava uloin kuori. Pinjansiemenissä on proteiinia: 29 g, hiilihydraatteja: 13 g ja kasvirasvaa: 55 g.
4:lle
3valkosipulinkynttä
1sipuli
1rklöljyä
3dlMyllyn Paras Villiriisiseosta
8dlvettä
1tlsuolaa
1dlpistaasipähkinöitä
1dlpinjansiemeniä

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää riisi ja jatka paistamista, kunnes riisi muuttuu hieman läpinäkyväksi. Kaada joukkoon vesi ja anna sen kiehahtaa.
  2. Vähennä lämpö minimiin ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita kypsän riisin joukkoon pähkinät ja pinjansiemenet. Tarjoile riisi heti keitettynä katkarapujen tai katkarapuvartaiden kera.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)