Kreikkalainen Kukkasalaatti

Kreikkalainen Kukkasalaatti

Viikko aloitetaan järkevästi ja kauniisti ruokaisalla, mutta kevyellä ja kuitupitoisella salaatilla. Kreikkalaisesta salaatista on tässä hiukan ruokaisampi versio, mukana on kuitupitoista kukkapastaa, joka on keltaista eli ei ikävän tummaa, vaikka on kuitupitoista. Fetajuustosta voi valita sen aidon kreikkalaisen fetan tai kevyemmän fetatyyppisen salaattijuuston. Tiesitkö: Naisjärjestöt kaikkialla maailmassa viettävät kansainvälistä naistenpäivää 8. maaliskuuta. Kansainvälistä naistenpäivää vietetään myös YK:ssa ja monissa maissa se on pyhäpäivä.

4-6:lle
4dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
300gvähärasvaista feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
1kurkku suikaleina
1keräsalaatti (n. 200 g)
1tlksäilykemangoa paloina (n. 300 g)
Salaatinkastike:
½dlfeta-, salaatti- tai muun vastaavan juuston lientä
½dlsäilykemangon lientä
2rklviinietikkaa
1tlmustapippuria
(2-4valkosipulinkynttä)
1tlsuolaa
1oreganoruukku tms. yrttiä

Valmistusohje

Keitä Keltainen Kukka Makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Suikaloi/pilko muut ainekset ja sekoita kaikki yhteen, jätä aineksia koristeeksi. Valmista salaatinkastike sekoittamalla aineet ja lisää se salaatin sekaan. Koristele raaka-aineksin. Anna makujen vetäytyä jääkaapissa mieluiten ainakin tunnin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Samalla kertaa pirteä ja maukas. Grilli-illallisilla kehuttiin mm. mukavan erilaiseksi makaronisalaatiksi.