Kreikkalainen Kukkasalaatti

Kreikkalainen Kukkasalaatti
  • Viikko aloitetaan järkevästi ja kauniisti ruokaisalla, mutta kevyellä ja kuitupitoisella salaatilla.
  • Kreikkalaisesta salaatista on tässä hiukan ruokaisampi versio, mukana on kuitupitoista kukkapastaa, joka on keltaista eli ei ikävän tummaa, vaikka on kuitupitoista.
  • Fetajuustosta voi valita sen aidon kreikkalaisen fetan tai kevyemmän fetatyyppisen salaattijuuston.
  • Tiesitkö: Naisjärjestöt kaikkialla maailmassa viettävät kansainvälistä naistenpäivää 8. maaliskuuta. Kansainvälistä naistenpäivää vietetään myös YK:ssa ja monissa maissa se on pyhäpäivä.
4-6:lle
4dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
300gvähärasvaista feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina
1kurkku suikaleina
1keräsalaatti (n. 200 g)
1tlksäilykemangoa paloina (n. 300 g)
Salaatinkastike:
½dlfeta-, salaatti- tai muun vastaavan juuston lientä
½dlsäilykemangon lientä
2rklviinietikkaa
1tlmustapippuria
(2-4valkosipulinkynttä)
1tlsuolaa
1oreganoruukku tms. yrttiä

Valmistusohje

Keitä Keltainen Kukka Makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Suikaloi/pilko muut ainekset ja sekoita kaikki yhteen, jätä aineksia koristeeksi.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla aineet ja lisää se salaatin sekaan. Koristele raaka-aineksin. Anna makujen vetäytyä jääkaapissa mieluiten ainakin tunnin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Samalla kertaa pirteä ja maukas. Grilli-illallisilla kehuttiin mm. mukavan erilaiseksi makaronisalaatiksi.