Vohveliraudalla voi paistaa monia erilaisia asioita, ei siis vain klassisia vohveleita. Taikinoista esim. lehti-, pipari- ja pullataikinasta syntyy helposti vohveleita

Korvapuusti-leivonnaispakasteista voi myös kätevästi paistaa vohveliraudalla korvapuusteja.

Jos haluat vain 1-2 pullaa, on tämä myös energiataloudellinen tapa kun uunia ei tarvitse lämmittää.

Ota pakastimesta pussista 1-2 pullaa sulamaan, kuumenna vohvelirauta ja paista 1-2 pullaa matalina puolikkaina. Paistettu lämmin pulla on nopeasti valmista!

Tällä täyteohjeella on alla valmistettu vohveliraudalla koko pussillinen pullia.

Ainekset 4:lle annosta

Täyte:
100
g
maitosuklaata
4
dl
mansikoita
200
g
vaniljarahkaa tai hapankermavalmistetta

Ohje

  1. Levitä jäiset korvapuustit leivinpaperin päälle tai lautaselle sulamaan. Halkaise ne kohmeisina vinottain kulmasta kulmaan kahtia. Kun pullat vielä hieman sulavat, painele korvapuustikolmiot sormin sydämen mallisiksi litteiksi pulliksi. Pullia ei tarvitse sen enempää kohottaa.
  2. Kuumenna vohvelirauta, aseta lämpö laitteen keskilämmölle. Sivele raudan paistopinnat sivellintä apuna käyttäen voilla tai margariinilla. Asettele aina yksi pullasydän vohveliraudan yhden sydämen muotoisen paistopinnan kohdalle. Kun rauta on täynnä pullia sulje se. Keskikokoiseen vohvelirautaan menee n. 7 sydäntä. Paista 3-5 minuuttia. Tarkkaile, että rauta ei ole liian kuuma ja etteivät pullat pala.
  3. Laita heti kuumina 2 pullasydäntä päällekkäin asettaen niiden väliin 2 palaa maitosuklaata, suklaa sulaa väliin pehmentäen pullaa. Tarjoile halutessasi vielä lisänä mansikoita ja vaniljarahkaa tai hapankermavalmistetta.

VINKKI: Voit toki paistaa sydämiksi muotoillut korvapuustinpuolikkaat myös uunissa ja täyttää edellä mainituin täyttein. Kokeile kesällä paistaa ohuita pullia grillin jälkilämmöllä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Kokeile kesällä paistaa ohuita pullia myös grillin jälkilämmöllä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.