Kookosletut mansikoilla ja valkosuklaarahkalla

Kookosletut mansikoilla & valkosuklaarahkalla

Tässä reseptissä letut on tehty kookosmaitoon ja ne herkutellaan valkosuklaarahkalla ja uusilla mansikoilla. Lettutaikinan voi valmistaa itse tai käyttää valmista lettu- ja vohvelijauhoseosta, jolloin pääsee vieläkin helpommalla. Rahkaa varten kuumenna ensin osa kermasta ja sulata valkoinen suklaa siihen varovasti. Vatkaa loppu kerma erikseen vaahdoksi ja yhdistä rahka ja lopuksi kädenlämpöinen suklaakermaseos (ei kuuma eikä jämähtänyt).

noin 35 pientä tai 10 isoa
2kananmunaa
4dlkookosmaitoa
2dlvettä
2dlMyllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1dlkookoshiutaleita
½tlsuolaa
1tlvaniljasokeria
2-3rklsokeria
2rklvoisulaa tai öljyä
Tai vielä helpommin:
4dlkookosmaitoa
2dlvettä
1dlkookoshiutaleita
1psMyllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja
Valkosuklaarahka:
1tlkkermaa tai vähälaktoosista kermavalmistetta
100gvalkoista suklaata
(1rklsokeria)
1tlvaniljasokeria
1tlkvähälaktoosista maitorahkaa (250 g)

Valmistusohje

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon kookosmaito, vesi, jauhot, hiutaleet, suola, sokerit ja rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi. Valmista taikina vaihtoehtoisesti lettu- ja vohvelijauhoista. Vispaa kookosmaito-vesiseokseen lettu- ja vohvelijauhot sekä kookoshiutaleet tasaiseksi taikinaksi. Paista miedolla lämmöllä lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla. Valmista valkosuklaarahka. Kuumenna kattilassa n. ½ dl kermasta ja valkosuklaapalat koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi, mausta sokereilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos.

VINKKI: Voit lisätä halutessasi valkosuklaarahkan sekaan myös pilkottuja mansikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Todella kivaa vaihtelua lettuihin! Valkosuklaa rahka parempaa kun tekee sen hyvissä ajoin ennen lettuja.