Kirsikkapiiras Kauramurotaikinasta

Kirsikkapiiras Kauramurotaikinasta

Kesällä piirakoissa voidaan käyttää tuoreita torilta ostettuja kirsikoita. Myös muut marjat sopivat, kokeile esim. karviaismarjoilla tai puolukoilla. Kaura tuo hyvää makua ja terveellisyyttä taikinaan. Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan.

1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija n. 20 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
dlkirsikkahilloa
3dlkirsikoita
3rklkirsikkalikööriä
Pinnalle:
kananmunaa voiteluun
mantelilastuja
raesokeria

Valmistusohje

Imeytä kirsikat, joista on poistettu kivet, yön yli liköörissä (tai vähintään tunnin). Voit tehdä piirakan myös ilman likööriä. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä puolet kauramurotaikinasta pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle kirsikkahilloa ja liköörikirsikat. Kaaviloi lopusta puolikkaasta taikinaa pienen piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile samaa marjoilla, esim. karviaisilla tai karpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voiko jotain muuta laittaa kirsikoitten päälle kuin kannen siitä taikinasta? Aattelin vähän kermaviilin tyylistä juttua.
Kansilevyn sijasta voi käyttää esim. kermaviilitäytettä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.