Kirsikkamurupiirakka

Kirsikkamurupiirakka

Herkullinen Kirsikkamurupiirakka sopii mainiosti tarjottavaksi viikonlopun vieraille. Täytettä varten kirsikoista tulee poistaa kivet esim. kirsikankivenpoistajalla. Sekoita täytteeseen kirsikoiden joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot, jotka saostavat täytettä.

10-12 annosta
Pohja:
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlMyllyn Paras Kauraleseitä
2tlleivinjauhetta
100gvoita tai margariinia
2munaa
2dlsokeria
2dlmaitoa
Täyte:
1lkirsikoita
¾dlsokeria
2rklkirsikkalikööriä
3rklperunajauhoja
Pinnalle:
50gpehmeää voita
¾dlsokeria
1tlvaniljasokeria
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen maito, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina tasaisesti voidellun, noin 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle. Puhdista kirsikat ja poista kivet esim. kirsikankivenpoistajalla. Sekoita joukkoon sokeri, likööri ja perunajauhot. Levitä kirsikat taikinan päälle. Nypi kulhossa pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada muruseos kirsikoiden päälle. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasossa noin 35 - 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kera.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Voisiko kirsikkaliköörin korvata jollain muulla nesteellä?
Kirsikkaliköörin sijasta voi käyttää esim. mehua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Oli erittäin hyvä ja kehuttu piirakka! Sain ensimmäistä kertaa oman puun kirsikoita, liekö siksi maistui. Ainut miinus, piirakka vuotaa helposti vuoan pohjalle.