Kirsikkaleivokset

Kirsikkaleivokset

Joulutorttutaikinasta saa leivottua paljon muutakin kuin joulutorttuja.

Kirsikkaleivokset paistetaan ensin taikina muoteilla muotoiltuna ja täytetään vasta
kypsänä.

Täytteestä saa juhlavamman liköörillä, mutta sen voi myös jättää pois esim.
lapsille menevästä osuudesta.

1pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
Päälle:
munaa, raesokeria, mantelilastuja
Täyte:
150gtuoreita, kuivattuja tai säilykekirsikoita
3rklkirsikkalikööriä
1tlkkuohukermaa (2 dl) ja vispautuvaa kevytkermavalmistetta
3rklsokeria
1tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)

Valmistusohje

Ota taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai leikkaa sydämet
terävällä veitsellä. Reunapaloista voit ottaa koristeeksi pikkusydämiä tai muita
kuvioita. Voit tehdä sydämiin keskelle pienet sydänikkunat eli reiät.

Voitele
kuviot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista
lehteviksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n.
10 min.

Valmista täyte: laita tuoreet peratut kirsikat likoamaan likööriin. Vatkaa
kerma ja sokerit vaahdoksi, lisää rahka ja marinoituneet kirsikat liemineen.

Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja täytä ne ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)