• Lasagne on ruoka, jota on mukava tarjota vieraille illanistujaisissa.
  • Lasagnen voi tehdä paistovalmiiksi aiemmin jääkaappiin ja laittaa uuniin tuntia ennen tarjoilua.
  • Tähän voi käyttää kinkun jäämät, mutta myös kalaa tai kanaa.

Ainekset iso uunivuoallinen, 4-6:lle annosta

Kinkkukastike:
400
g
kinkkusuikaleita
200
g
sipulikuutioita, esim. 1 pss pakasteena
3-4
valkosipulinkynttä
400
g
tomaattimurskaa (1 tlk)
1
rkl
soijaa
200
g
valkosipulituorejuustoa
3-4
dl
vettä
½-1
tl
mustapippuria
1
tl
basilikaa
Juustokastike:
50
g
voita tai margariinia
1
l
(rasvatonta) maitoa
100-150
g
kevytjuustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää ja viherpippuria

Ohje

  1. Valmista kinkkukastike: paista pannulla kinkku suikaleina ja / tai pieneksi hakattuna ja lisää hienonnetut sipulit ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua hetki. Kinkun valinnalla voit vaikuttaa lopputulokseen; vähärasvaisella saat kevyemmän, savukinkulla savunmakua jne.

  2. Valmista kinkkukastikkeen hautuessa juustokastike pinnoitetussa kattilassa (teflon tms.). Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta.

  3. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros kinkkukastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 4-5 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

  4. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruoan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.