Kinkkulasagne

Kinkkulasagne

Lasagne on ruoka, jota on mukava tarjota vieraille illanistujaisissa. Lasagnen voi tehdä paistovalmiiksi aiemmin jääkaappiin ja laittaa uuniin tuntia ennen tarjoilua. Tähän voi käyttää kinkun jäämät, mutta myös kalaa tai kanaa.

iso uunivuoallinen, 4-6:lle
n.350gMyllyn Paras Lasagnelevyjä
Kinkkukastike:
400gkinkkusuikaleita
200gsipulikuutioita, esim. 1 pss pakasteena
3-4valkosipulinkynttä
400gtomaattimurskaa (1 tlk)
1rklsoijaa
200gvalkosipulituorejuustoa
3-4dlvettä
½-1tlmustapippuria
1tlbasilikaa
Juustokastike:
50gvoita tai margariinia
1dlMyllyn Paras Karkeita Vehnäjauhoja
1l(rasvatonta) maitoa
100-150gkevytjuustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää ja viherpippuria

Valmistusohje

Valmista kinkkukastike: paista pannulla kinkku suikaleina ja / tai pieneksi hakattuna ja lisää hienonnetut sipulit ja muut aineet. Anna kastikkeen hautua hetki. Kinkun valinnalla voit vaikuttaa lopputulokseen; vähärasvaisella saat kevyemmän, savukinkulla savunmakua jne. Valmista kinkkukastikkeen hautuessa juustokastike pinnoitetussa kattilassa (teflon tms.). Sulata rasva, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros kinkkukastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 4-5 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä lasagnea 175-asteessa n. 50 min kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruoan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Hyvä idea käyttää joulukinkun jämät tähän. Kannattaa olla soijan kanssa varovainen, jos kinkku on voimakassuolainen. Ehkä sen voisi jättää pois kuten tuorejuustonkin? Meillä ei juustoa ollut ja silti tuli maistuva lasagne.
Maukasta vaihtelua perinteiselle jauhelihalasagnelle, koko perhe tykkäsi :)
on hyvä ohje