Kinkku-juustopiirakka

Kinkku-juustopiirakka
1 t , josta valmisteluaika 20 min
6–8 annosta
Pohja:
150gvoita
dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1rklkylmää vettä
Täyte:
1pktpekonia (n. 170 g)
1iso sipuli
2valkosipulinkynttä
dlkuohukermaa
2kananmunaa
2rklhienonnettua timjamia
suolaa ja mustapippuria
150gvoimakasta juustoraastetta (esim. gruyere, comte tai mustaleima emmental)

Valmistusohje

  1. Nypi voi ja Emännän Puolikarkeat Vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi.

  2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Suikaloi pekoni ja sipuli. Hienonna valkosipuli. Ruskista pekoni paistinpannulla ja lisää sipulit. Paista niin, että sipulit pehmentyvät.

  4. Kaada seos piirakkapohjalle.

  5. Sekoita kuohukerma ja kananmunat. Mausta seos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteen päälle.

  6. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

  7. Tarjoa piiraiden kanssa raikasta vihreää salaattia ja vinegretteä.

Resepti:
Teresa Välimäki, Taikinaterapiaa Teresan kanssa -ohjelma

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)