Ainekset 16-24 kpl annosta

Pullataikina:
3
dl
maitoa
30
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
muna
75
g
voita tai margariinia
Täyte:
200
g
paistonkestävä aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia (n. 2 dl)
n.2
dl
mantelirouhetta tai -lastuja
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
raesokeria
mantelirouhetta

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Jaa taikinalevy kahdeksaan yhtä suureen osaan. Levitä taikinalevyille ohut kerros notkistettua marmeladia niin, että se peittää levyt kokonaan. Ripottele pinnalle melko runsaasti mantelirouhetta tai -lastuja.

  3. Kääri levyt kapeammasta reunasta venyttäen tiukalle rullalle. Nipistä jokaisen rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle. Leikkaa jokainen rulla 2-3 viipaleeksi. Laita viipaleet leikkauspinta ylöspäin paperisiin muotteihin. Peitä pullat ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa n. 30 min.

  4. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja/tai mantelirouhetta tai -lastuja. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

VINKKI: Voit valmistaa samalla ohjeella sarvia. Leikkaa taikinalevyt kulmasta kulmaan kolmioiksi ja anna kolmioiden kohota. Levitä täyte kolmioille ja kääri kolmiot rullalle leveästä reunasta terävään kulmaan päin. Nipistä saumakohta alle ja taivuta rullat sarven muotoisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

11 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.