Suklaa kierrepullat

Suklaa kierrepullat
16-24 kpl
1annos (3 dl nestettä) itse tehtyä Myllyn Paras Pullataikinaa
n.150gpaistonkestävää aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia (1-2 dl)
100g(valko)suklaaraastetta tai mantelilastuja
Pinnalle:
munaa voiteluun
raesokeria/mantelirouhetta

Valmistusohje

Valmista ensin 3 dl nesteestä annos pullataikinaa. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina n. 50 x 40 cm:n levyksi.

Levitä taikinalevylle ohut kerros notkistettua marmeladia niin, että se peittää levyn kokonaan. Ripottele pinnalle (valko)suklaaraastetta/mantelilastuja. Kääri levy kapeammasta reunasta venyttäen tiukalle rullalle. Nipistä rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle.

Leikkaa rulla viipaleiksi. Laita viipaleet leikkauspinta ylöspäin paperisiin muotteihin. Peitä pullat ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa n. 30 min. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja / tai mantelirouhetta tai -lastuja.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, kunnes pullat ovat kauniin värisiä. Mikäli haluat perinteisemmän täytteen, käytä täytteenä pehmeää voita (n. 50 g) ja kaneli-sokeria (n. 1 dl).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)