Haettu sivustolta 18.3.2024
10 kommenttia
Valmisteluaika
15 min
Kokonaisaika
45 min
Vadelmien maku sopii yhteen hyvin juuston kanssa. Tässä on ohje kevyehkölle vadelma-tuorejuustopiiraalle, piiraassa on käytetty kevyttuorejuustoa ja kevytkermaa.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm, noin 10 annosta
Pohja:
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
dl
sokeria
½
dl
pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
1
dl
kevytkermavalmistetta (5-7 %)
1
muna
Tuorejuustotäyte:
100
g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. sitruunatuorejuusto tai Philadelphia 5 %)
1
dl
kevytkermavalmistetta (5-7 %)
½
dl
sokeria
1
muna
1
tl
vaniljasokeria
Päälle:
5
dl
vadelmia
Leivitykseen:
Ohje
-
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle.
-
Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle juustoseos ja sen päälle vadelmat.
-
Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi.
VINKKI: Oletko innokas kotipuutarhuri tai vasta aloitteleva viherpeukalo? Lue artikkeli vadelman kasvatuksesta. Vinkit tarjoaa Viherrinki!
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
5.4.2013 - 15:13
Mä tein tämän täytteet 1,5 kertaisena ja digestive-pohjan. Ei pöllömpää ;)
Anonyymi
kirjoitti
17.10.2012 - 14:46
Herkkua!
Anonyymi
kirjoitti
31.7.2012 - 19:31
Pohja oli paksu; levitin minun piirakkavuokaan ja uunissaolon jälkeen ei siihen vuokaan kyllä mitään täytettä olisi mahtunut. Oli siis pelkkää taikinaa vain täynnä.
Tein pohjataikinan uusiksi ja nyt laitoin sen irtokakkuvuokraan tasaseksi levyksi. Täytteet päälle (sävelsin täytteitä ja laitoin tuorejuustoa paljon enemmän). Tuli todella hyvää ja pohjakin oli oikein hyvä sitten loppupeleissä :)
Tein pohjataikinan uusiksi ja nyt laitoin sen irtokakkuvuokraan tasaseksi levyksi. Täytteet päälle (sävelsin täytteitä ja laitoin tuorejuustoa paljon enemmän). Tuli todella hyvää ja pohjakin oli oikein hyvä sitten loppupeleissä :)
Anonyymi
kirjoitti
1.8.2012 - 09:47
Tähän piirakkaan kannataa valita iso piirakkavuoka, joka on halkaisijaltaan 28 cm, jotta pohja ei tule liian paksuksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
1.2.2009 - 23:57
Tein täytteen 1 1/2 kertaisena (2:lla munalla) ja hyvin toimi. Herkullista!
Anonyymi
kirjoitti
13.8.2007 - 12:26
Helppo ja herkullinen siitä huolimatta, että pohja oli paksu.
Anonyymi
kirjoitti
31.12.2006 - 15:26
Todella hyvää.. ja helppo tehdä---
Anonyymi
kirjoitti
19.11.2006 - 06:39
erittäin hyvä, maukas ja helppo piirakka. Tuorejuusto antaa kivan maun täytteesen piirakassa.
Anonyymi
kirjoitti
2.4.2006 - 22:18
Tosi helppo ja nopea tehdä. Suhde pohjan ja päällisen välillä olisi saanut olla hiukan eri, eli ohuempi pohja ja enemmän täytettä. Tein piirakan 26 cm vuokaan ja pohjasta tuli näin hiukan liian paksu. Täyte levisi juuri ja juuri koko vuoan leveydelle, joten tekisin siitä puolitoistakertaisen, jotta tulisi hiukan mehevämpi piirakka. Maultaan oli kyllä täysi kymppi, ja vadelmat toivat mieleen kesän räntäisen kevään keskelle... =)
Anonyymi
kirjoitti
26.2.2006 - 20:22
nam! helppo herkku!
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R