Keväinen Savukala-ohrasalaatti

Keväinen Savukala-ohrasalaatti
pääruoaksi 4:lle tai alkuruoaksi 6:lle
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1lvettä
1tlmineraali- tai yrttisuolaa
Lisäksi:
1ruukku jääsalaattia
500gvihreää parsaa keitettynä
2-3päärynää
2rklsitruunamehua
300gsavulohta tai -siikaa
1rskirsikkatomaatteja (n. 250 g)
Kastike:
½dlsitruunamehua
½dlrypsiöljyä
rklmakeaa soijakastiketta
1tlhienoksi silputtua tuoretta inkivääriä
1tlsokeria
½tlsitruunapippuria

Valmistusohje

Keitä rikotut ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan, kaada lävikköön, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta. Kuori parsat perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Kypsennä parsat noin neljän sentin pätkinä kiehuvassa, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä tikulla. Nosta kypsät parsat varovasti reikäkauhalla runsaaseen kylmään veteen jäähtymään. Valuta talouspaperin päällä ja pilko paloiksi. Ota nuppuosat erikseen koristelua varten. Suikaloi päärynät ja kostuta ne sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastike ja tarkista maku. Tarjoa kastike joko salaattiin sekoitettuna tai erikseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)