Keväinen piirakka syntyy maistuvasta Kauramurotaikinasta ja mango- tai persikkatäytteestä.

Turkkilainen paksu jogurtti tuo mukavan raikkauden. Valkosuklaa kruunaa piirakan, mutta halutessa tortun voi tehdä ilman suklaatakin tai käyttää tilalla kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta

Täyte:
3
dl
turkkilaista (paksua) jogurttia
1
muna
1
tl
vaniljasokeria
100
g
valkosuklaata rouheena
2
tlk
mangoa tai persikkaa (250/400g)
mantelilastuja

Ohje

  1. Levitä sulanut murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

  2. Sekoita paksu jogurtti, muna, vaniljasokeri ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa.

  3. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa mango tai persikka pitkiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet kauniisti kehystämään pyöreää muotoa (ruusun terälehtien malliin).

  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 min kauniin väriseksi. Koristele mantelilastuin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.