Keväinen piirakka syntyy maistuvasta Kauramurotaikinasta ja mango- tai persikkatäytteestä.
Turkkilainen paksu jogurtti tuo mukavan raikkauden. Valkosuklaa kruunaa piirakan, mutta halutessa tortun voi tehdä ilman suklaatakin tai käyttää tilalla kookoshiutaleita tai mantelilastuja.
Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm, noin 8 annosta
Levitä sulanut murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Sekoita paksu jogurtti, muna, vaniljasokeri ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa.
Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa mango tai persikka pitkiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet kauniisti kehystämään pyöreää muotoa (ruusun terälehtien malliin).
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 min kauniin väriseksi. Koristele mantelilastuin.
Kommentteja ja keskustelua