Keltaiset Myllyn Paras Sydän- ja Kukka Makaronit, valmistetaan hiivaleipävehnäjauhosta ja vedestä.

Hiivaleipävehnäjauho sisältää lähellä jyvän kuorta olevat ravintorikkaat osat, jotka tekevät jauhosta tummempaa, kuitupitoisempaa ja kivennäisainepitoisempaa kuin ydinvehnäjauho.

Keltainen Sydän Makaroni ja Keltainen Kukka Makaroni on värjätty kurkumalla keltaiseksi, jolloin tumma pasta onkin väriltään kauniin keltaista ja sopii esim. lapsille, jotka saattavat vältellä tumman väristä pastaa.

Katso video ohjeen alta, kuinka salaattti valmistetaan.

Ainekset 4-6:lle annosta

300
g
tuoretta vihreää parsaa tai valkoista säilykeparsaa
1
kevätsipuli varsineen
200
g
mangoa tai papaijaa kuutioina
200
g
pieniä mozzarellapalloja
1
rooman (side)salaattiruukku
parmesaanilastuja
Kastike:
1
dl
avokadoöljyä
½
dl
papaija- tai mangomehua
½
dl
limemehua
1
tl
rosèpippuria
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Kuori parsat perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Kypsennä parsat 3-4 cm:n pätkinä. Kuumenna reilusti vettä (2 l) kiehuvaksi ja mausta suolalla ja sokerilla.

  2. Nosta parsat ja molemmat pastat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Valuta heti siivilässä nopeasti kylmän veden alla. Tai keitä pelkästään pastat ja käytä säilykeparsaa.

  3. Kokoa salaatti laakealle tarjoiluvadille niin, että vuorottelet erivärisiä aineksia. Tai sekoita keskenään parsa-pastaseokseen muut salaatin aineet.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin päälle ja anna maustua hetki. Voit myös laittaa keitetyn pasta-parsaseoksen marinoitumaan kastikkeeseen ennen salattiin sekoitusta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.