Keltaisen Pastan Salaatti

Keltaisen Pastan Salaatti
  • Keltaiset Myllyn Paras -makaronit, Sydän ja Kukka, valmistetaan hiivaleipävehnäjauhosta ja vedestä.
  • Hiivaleipävehnäjauho sisältää lähellä jyvän kuorta olevat ravintorikkaat osat, jotka tekevät jauhosta tummempaa, kuitupitoisempaa ja kivennäisainepitoisempaa kuin ydinvehnäjauho.
  • Keltainen Sydän Makaroni ja Keltainen Kukka Makaroni on värjätty kurkumalla keltaiseksi, jolloin tumma pasta onkin väriltään kauniin keltaista ja sopii niille, jotka välttelevät tumman väristä pastaa.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka salaattti valmistetaan.
4-6:lle
300gtuoretta vihreää parsaa tai valkoista säilykeparsaa
½dlKeltainen Sydän Makaroni 400 g
½dlKeltainen Kukka Makaroni 500 g
1kevätsipuli varsineen
200gmangoa tai papaijaa kuutioina
200gpieniä mozzarellapalloja
1rooman (side)salaattiruukku
parmesaanilastuja
Kastike:
1dlavokadoöljyä
½dlpapaija- tai mangomehua
½dllimemehua
1tlrosèpippuria
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kuori parsat perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Kypsennä parsat 3-4 cm:n pätkinä. Kuumenna vettä reilusti (2 l) kiehuvaksi ja mausta suolalla ja sokerilla.

Nosta parsat ja molemmat pastat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Valuta heti siivilässä nopeasti kylmän veden alla. Tai keitä pelkästään pastat ja käytä säilykeparsaa.

Kokoa salaatti laakealle tarjoiluvadille niin, että vuorottelet erivärisiä aineksia. Tai sekoita keskenään parsa-pastaseokseen muut salaatin aineet.

Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin päälle ja anna maustua hetki. Voit myös laittaa keitetyn pasta-parsaseoksen marinoitumaan kastikkeeseen ennen salattiin sekoitusta.

VINKKI: Tarjoile Myllyn Paras Vierasvara Lihapasteijan kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)