Keltaisen Pastan Salaatti

20 min, josta valmisteluaika 20 min
- Keltaiset Myllyn Paras -makaronit, Sydän ja Kukka, valmistetaan hiivaleipävehnäjauhosta ja vedestä.
- Hiivaleipävehnäjauho sisältää lähellä jyvän kuorta olevat ravintorikkaat osat, jotka tekevät jauhosta tummempaa, kuitupitoisempaa ja kivennäisainepitoisempaa kuin ydinvehnäjauho.
- Keltainen Sydän Makaroni ja Keltainen Kukka Makaroni on värjätty kurkumalla keltaiseksi, jolloin tumma pasta onkin väriltään kauniin keltaista ja sopii niille, jotka välttelevät tumman väristä pastaa.
- Katso video ohjeen alta, kuinka salaattti valmistetaan.
4-6:lle
300 | g | tuoretta vihreää parsaa tai valkoista säilykeparsaa |
½ | dl | Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia |
½ | dl | Myllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia |
1 | kevätsipuli varsineen | |
200 | g | mangoa tai papaijaa kuutioina |
200 | g | pieniä mozzarellapalloja |
1 | rooman (side)salaattiruukku | |
parmesaanilastuja | ||
Kastike: | ||
1 | dl | avokadoöljyä |
½ | dl | papaija- tai mangomehua |
½ | dl | limemehua |
1 | tl | rosèpippuria |
mustapippuria myllystä |
Valmistusohje
-
Kuori parsat perunankuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Kypsennä parsat 3-4 cm:n pätkinä. Kuumenna vettä reilusti (2 l) kiehuvaksi ja mausta suolalla ja sokerilla.
-
Nosta parsat ja molemmat pastat kiehuvaan veteen ja keitä 6 minuuttia. Valuta heti siivilässä nopeasti kylmän veden alla. Tai keitä pelkästään pastat ja käytä säilykeparsaa.
-
Kokoa salaatti laakealle tarjoiluvadille niin, että vuorottelet erivärisiä aineksia. Tai sekoita keskenään parsa-pastaseokseen muut salaatin aineet.
-
Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin päälle ja anna maustua hetki. Voit myös laittaa keitetyn pasta-parsaseoksen marinoitumaan kastikkeeseen ennen salattiin sekoitusta.
VINKKI: Tarjoile Myllyn Paras Vierasvara Lihapasteijan kanssa.
Kommentoi reseptiä