Keksikakku

Keksikakku

Leivo äidille tai kevään juhlien sankarille ihana kakku, jossa ei tarvita vatkata munavaahtoa, vaan leivo pohjat maistuvasta Myllyn Paras Kauramurotaikinasta. Täytteitä vaihtelemalla saat juuri mieleisen kakun. Kakkupohjan voi leipoa ajoissa, kun keksipohjat säilyttää kuivassa tasaisella alustalla, leivinpaperia välissä. Kakun voi täyttää edellisenä päivänä ja koristella samana päivänä kun se tarjoillaan.

noin 14 annosta
Pohjat:
2pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (760 g)
Vaahto:
dlvaahtoutuvaa kermaa tai vaniljakastiketta
2tlkmascarponejuustoa (500 g) (toinen tölkki voi olla rahkaa)
1-2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
2rklkermalikööriä (esim. Baileys)
Kostutus:
n.2dlvahvaa kahvijuomaa
3rklkermalikööriä (esim. Baileys)
Täyte:
3dlmansikkasurvosta
2dlraparperihilloa
Koristeeksi:
mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Jaa sulaneet taikinat kahtia ja kauli jokaisesta (4 kpl) palasta iso pyöreä levy (halkaisija 25-28 cm) leivinpaperin päällä. Paista kutakin pohjalevyä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto (ja rahka). Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä. Kokoa torttu tarjoiluastialle. Yhdistä kahvi ja kermalikööri. Kostuta alimmainen torttupohja kahviseoksella. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta ja sen päälle täytevaahtoa. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja levitä päälle raparperihillo ja vaahtoa. Kostuta kolmas pohja ja laita loput mansikkasurvoksesta sekä vaahto. Levitä kakun päälle vaahtoa ja koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: Käytä täytevaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Siirrä jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puoli tuntia ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Kokeilen tätä kolakastikkeen ja kermavaahdon kanssa. Koulussa joskus tehtiin "kaurakakkua kolakastikkeen kanssa". Ohje on hukkunut, mutta sovellan noista. Onkohan niin syntisen hyvää, kuin silloin? terv. Pirjo
Keksikakku vaikutti parhaalta vaihtoehdolta sen muunneltavuuden vuosi. Kakun voi tehdä etukäteen ja tarjota sen myös jäätelökakkuna ja se maistuu kuumana kesäpäivänä mainiosti.