Keksikakku

- Leivo äidille tai kevään juhlien sankarille ihana kakku, jossa ei tarvitse vatkata munavaahtoa, vaan leivo pohjat maistuvasta Myllyn Paras Kauramurotaikinasta.
- Täytteitä vaihtelemalla saat juuri mieleisen kakun.
- Kakkupohjan voi leipoa ajoissa, kun keksipohjat säilyttää kuivassa tasaisella alustalla, leivinpaperia välissä.
- Kakun voi täyttää edellisenä päivänä ja koristella samana päivänä kun se tarjoillaan.
Pohjat: | ||
2 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (760 g) |
Vaahto: | ||
2½ | dl | vaahtoutuvaa kermaa tai vaniljakastiketta |
2 | tlk | mascarponejuustoa (500 g) (toinen tölkki voi olla rahkaa) |
1-2 | rkl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
2 | rkl | kermalikööriä (esim. Baileys) |
Kostutus: | ||
n.2 | dl | vahvaa kahvijuomaa |
3 | rkl | kermalikööriä (esim. Baileys) |
Täyte: | ||
3 | dl | mansikkasurvosta |
2 | dl | raparperihilloa |
Koristeeksi: | ||
mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä |
Valmistusohje
Jaa sulaneet taikinat kahtia ja kauli jokaisesta (4 kpl) palasta iso pyöreä levy (halkaisija 25-28 cm) leivinpaperin päällä. Paista kutakin pohjalevyä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto (ja rahka). Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä.
Kokoa torttu tarjoiluastialle. Yhdistä kahvi ja kermalikööri. Kostuta alimmainen torttupohja kahviseoksella. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta ja sen päälle täytevaahtoa. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja levitä päälle raparperihillo ja vaahtoa. Kostuta kolmas pohja ja laita loput mansikkasurvoksesta sekä vaahto.
Levitä kakun päälle vaahtoa ja koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
VINKKI: Käytä täytevaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Siirrä jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puoli tuntia ennen tarjoilua.
Kommentoi reseptiä