Leivo äidille tai kevään juhlien sankarille ihana kakku, jossa ei tarvitse vatkata munavaahtoa, vaan leivo pohjat maistuvasta Myllyn Paras Kauramurotaikinasta.

Täytteitä vaihtelemalla saat juuri mieleisen kakun.

Kakkupohjan voi leipoa ajoissa, kun keksipohjat säilyttää kuivassa tasaisella alustalla, leivinpaperia välissä.

Kakun voi täyttää edellisenä päivänä ja koristella vasta samana päivänä kun se tarjoillaan.

Ainekset noin 14 annosta

Pohjat:
Vaahto:
dl
vaahtoutuvaa kermaa tai vaniljakastiketta
2
tlk
mascarponejuustoa (500 g) (toinen tölkki voi olla rahkaa)
1-2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
kermalikööriä (esim. Baileys)
Kostutus:
n.2
dl
vahvaa kahvijuomaa
3
rkl
kermalikööriä (esim. Baileys)
Täyte:
3
dl
mansikkasurvosta
2
dl
raparperihilloa
Koristeeksi:
mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Jaa sulaneet taikinat kahtia ja kauli jokaisesta (4 kpl) palasta iso pyöreä levy (halkaisija 25-28 cm) leivinpaperin päällä. Paista kutakin pohjalevyä 200-asteisen uunin keskitasolla 7–10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

  2. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto (ja rahka). Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä.

  3. Kokoa torttu tarjoiluastialle. Yhdistä kahvi ja kermalikööri. Kostuta alimmainen torttupohja kahviseoksella. Levitä päälle puolet mansikkasurvoksesta ja sen päälle täytevaahtoa. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja levitä päälle raparperihillo ja vaahtoa. Kostuta kolmas pohja ja laita loput mansikkasurvoksesta sekä vaahto.

  4. Levitä kakun päälle vaahtoa ja koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: Käytä täytevaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Siirrä jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puoli tuntia ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.