Juustokeksikakku

Juustokeksikakku
Noin 10 palaa
Keksikakkupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
4liivatelehteä
n.1dlmangososetta (esim. 125 g vauvanruokapurkki)
100gsitruunatuorejuustoa
2dlsuklaarusinoita
½dlsitruunamehua tai likööriä
1tlvaniljasokeria
2rklsokeria
2dlkevyt vispikermaa (rasvaa 20 %)
Päälle:
50gvalkosuklaarouhetta
1-2limeä tai sitruunaa

Valmistusohje

Painele sulanut taikina leivinpaperilla vuoratun irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen. Lisää seokseen tuorejuusto ja sitruunamehu. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Yhdistä siihen varovasti juustomangoseos sekä suklaarusinat. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua limettiviipalein ja valkosuklaalastuin sekä halutessasi suklaarusinoin.

VINKKI: Käytä suklaarusinoiden tilalla rommirusinoita: liota 3 dl rusinoita vajaassa 1 dl:ssa rommia vähintään tunti. Katso myös suosituin Juustokakku -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Juustokakku oli helppotekoinen, mutta paistoin valmispohjaa ehkä vähän liikaa, sillä siitä tuli mureneva. Tulisikohan juustokakusta parempaa, jos kokeilisi esim. soseutetulla säilykemangolla?
Tykkään ♡ ja makoisaa mahan täydeltä :)
Oli todella maukasta ja ihanan sitruunaista! Suklaarusinat sopivat erittäin hyvin kakkuun...
työkaveri oli tehnyt tätä kun joku oli kalenterin kuvasta ehdottanut. Oli ihanaa.. en ole koskaan syönyt näin hyvää kakkua...