Painele sulanut taikina leivinpaperilla vuoratun irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen. Lisää seokseen tuorejuusto ja sitruunamehu.
Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Yhdistä siihen varovasti juustomangoseos sekä suklaarusinat. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
Koristele ennen tarjoilua limettiviipalein ja valkosuklaalastuin sekä halutessasi suklaarusinoin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Tarjoiletko kakkua vain aikuisille?
Käytä suklaarusinoiden tilalla rommirusinoita: liota 3 dl rusinoita vajaassa 1 dl:ssa rommia vähintään tunti.
Juustokakku oli helppotekoinen, mutta paistoin valmispohjaa ehkä vähän liikaa, sillä siitä tuli mureneva. Tulisikohan juustokakusta parempaa, jos kokeilisi esim. soseutetulla säilykemangolla?