Kaurapastalla täytetyt kesäkurpitsat

Kaurapastatäytteiset kesäkurpitsakupit
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Kesäkurpitsasta voi valmistaa pastakuppeja, jotka toimivat alkupaloina tai lisukkeena, miksipä ei myös välipalana. Voit keittää pastat tätä varten tai käyttää tähteeksi jäänyttä kauramakaronia. 

Koverra leveät kesäkurpitsaviipaleet, niin saat kuppeja, joihin voi lusikoida täytettä sisään. Nopea paisto uunissa riittää. Samalla ohjeella voit valmistaa myös kesäkurpitsaveneitä, niitä varten kesäkurpitsat halkaistaan pitkittäin ja täytetään samoin kuin tässä ohjeessa.

noin 10 kpl
Kupit:
2isoa kesäkurpitsaa
Täyte:
dlMyllyn Paras Kaura Makaronia
tai Tumma Makaronia
1pieni sipuli
1rklrypsiöljyä
200gjauhelihaa tai porsaanlihasuikaleita
½tlrouhittua pippurisekoitusta
½tlsuolaa
½tlrakuunaa (tai 1 rkl tuoretta silputtua rakuunaa)
100gparmesaanituorejuustoa
1dlmozzarellajuustoraastetta

Valmistusohje

  1. Keitä kauramakaronit pakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi, valuta vesi pois. Voit käyttää myös tähteeksi jäänyttä kaurapastaa (noin 2½ dl kypsää).

  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

  3. Puhdista kesäkurpitsat ja leikkaa ne 4–5 cm:n viipaleiksi. Aseta ne kumolleen ja koverra viipaleiden keskustaa pois lusikalla lähes pohjaan asti niin, että pyörylöihin jää ehjät pohjat.

  4. Kuori ja hienonna sipuli, paista se pannulla öljyssä. Lisää joukkoon ruskistumaan jauheliha tai pieneksi kuutioitu porsaanliha.  Kuutioi kesäkurpitsojen koverretut sisustat ja lisää niistä vajaa puolet pannulle (loput voit käyttää salaattiin), lisää myös mausteet ja jatka paistamista 10 minuuttia välillä sekoitellen.

  5. Lisää joukkoon keitetyt makaronit ja tuorejuusto. Tarkista hyvä maku.

  6. Asettele kesäkurpitsakupit uunipellille leivinpaperin päälle. Täytä kupit seoksella kukkuraisiksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

  7. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 7–10 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi lämpiminä alkupaloina tai pääruoan lisukkeena.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)