Kaurakeksikakku

Kaurakeksikakku

Jos haluat rapean keksilevyn, tarjoile heti – joskin leikkaaminen on silloin hiukan ”sotkuisempaa”. Kun annat kakun levätä jääkaapissa ainakin jonkin aikaa, on sitä helpompi leikata. Jos annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin. Myös marjasoseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat kakun rakenteeseen. Voit tehdä tuplakorkean kakun käyttämällä 2 pkt Kauramurotaikinaa tähän, muista silloin myös tuplatäytteiden määrät.

10:lle
Kaurakeksipohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Väliin:
n.2dlmarjasosetta tai -hilloa
n.2dlvadelmia, puolukoita, herukoita, mansikoita tai lakkoja
Täytteeksi ja päälle:
1tlkkuohukermaa
½dlsokeria
2tlvaniljasokeria
1tlkmaitorahkaa (250 g)
Kostutukseen:
n.1dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1tlvaniljasokeria
Koristeeksi:
marjoja tai hedelmäpaloja, sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Jaa sulannut taikina kahtia ja kauli molemmista paloista yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kaurakeksipohjalle marjasosetta ja marjoja sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos. Koristele marjoin ja tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Erittäin hyvä resepti! Suussa sulavaa kakkua. Myllyn parhaalla on parhaat ja luotettavat tuotteet, joita aina käytän, sillä rakastan leipomista! Kiitos ihanista resepteistä.
Onko kakkua helppo leikata paloiksi? Tarkoitan, että mureneeko kaurakeksipohja samantien vai säilyttääkö kakku muotonsa vaikka siitä leikkaakin paloja?
Kun annat kakun levätä jääkaapissa jonkin aikaa, on sitä myös helpompi leikata.Terv. Kuluttajaneuvonta