Jos haluat rapean keksilevyn, tarjoile heti – joskin leikkaaminen on silloin hiukan  vaativampaa ja ”sotkuisempaa”.

Kun annat kakun levätä jääkaapissa ainakin jonkin aikaa, on sitä helpompi leikata. Jos annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin.

Myös marjasoseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat kakun rakenteeseen.

Voit tehdä tuplakorkean kakun käyttämällä 2 pkt Kauramurotaikinaa tähän, muista silloin myös tuplata täytteiden määrät.

Ainekset 10:lle annosta

Kaurakeksipohjat:
Väliin:
n.2
dl
marjasosetta tai -hilloa
n.2
dl
vadelmia, puolukoita, herukoita, mansikoita tai lakkoja
Täytteeksi ja päälle:
1
tlk
kuohukermaa
½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
Kostutukseen:
n.1
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1
tl
vaniljasokeria
Koristeeksi:
marjoja tai hedelmäpaloja, sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Jaa sulannut taikina kahtia ja kauli molemmista paloista yksi iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Paista kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

  2. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva jäähtynyt kaurakeksipohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kaurakeksipohjalle marjasosetta ja marjoja sekä rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos.

  3. Koristele marjoin ja tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.