Toffee-mascarponekakku

toffee-mascarponekakku
5 t , josta valmisteluaika 1 t

Toffee-mascarponekakku on ihastuttava kakku kevään juhliin. Voit koristella kakun eri vuodenaikoihin sopiviksi sesonkien marjoilla tai hedelmillä. Voit halutessasi koristella kakun reunatkin, mutta se ei ole välttämätöntä.

Leivo kakku ystävänpäiväksi ja tarjoa sydänystävälle.

15 annosta
Pohja:
4munaa
1 ½ dlsokeria
1 ¾dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
5liivatelehteä
2 ½ dlvispikermaa
400gkondensoitua, karamellisoitua maitoa
500gmascarponejuustoa
½ dlsokeria tai maun mukaan
1tlvaniljasokeria
½ dlvettä
Lisäksi:
200gananasmurskaa
100gvadelmia
100gmansikoita
Pinnalle:
2dlvispikermaa
2rkltomusokeria
1tlvaniljasokeria
100gtuoreita mansikoita
100gtuoreita vadelmia
suklaasydämiä

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24-25 cm.

Paista kakkua 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.

Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku varoen kolmeen osaan.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai kelmulla.

Laita vuokaan ylösalaisin kakun ylin kerros ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle valutettu ananasmurska.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito ja mascarponejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuumenna vesi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi. Valuta liemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada puolet täytteestä vuokaan ja nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta ja paloittele päälle mansikoita ja vadelmia. Kaada loput täytteestä vuokaan.

Nosta päälle kolmas kakkulevy ja kostuta. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.

Levitä kermavaahto kakun pinnalle ja ripottele päälle tuoreita mansikoita ja vadelmia. Koristele suklaasydämillä.

Tarjoa!

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

No, voi mikä houkutus livetä laihduttamisen kiviseltä tieltä herkkukakun pauloihin! Että pitikin taas tulla Myllyn Parhaan sivuille. Eija
Olisiko minkäänlaista aika-arviota paistoajasta, ettei koko ajan tarvitsisi kurkkia uuninluukusta?
Arvioitu paistoaika 30-40 minuuttia uunin tehosta riippuen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta