Herkullinen smoothie saa makua ja makeutta mansikasta sekä banaanista. Maukkautta ja kuitua antaa Myllyn Paras Kaurahiutaleet. Smoothie on oikein hyvä aamiainen, välipala tai vaikka iltapala.

Koska smoothiet ovat niin helppoja tehdä, niiden valmistaminen onnistuu monilta koululaisilta ihan itsenäisesti. Ainekset vain tehosekoittimeen ja kone soseuttaa ainekset herkulliseksi lusikoitavaksi tai juotavaksi smoothieksi. Toki koneen terävien osien kanssa pitää olla varovainen. Smoothie sopii hyvin sekä aikuisille että lapsille.

Tämän reseptin voi toteuttaa hieman paksumpana smoothie bowl-tyyppisenä lautasannoksena tai hieman juoksevampana juomaversiona. Voit itse säädellä smoothien paksuutta maidon määrällä.

Ainekset 2 annosta

Kaurainen mansikkasmoothie
350
g
maitorahkaa
220
g
pakastemansikoita
1
banaani
½-1
dl
maitoa
Koristeluun
tuoreita marjoja ja hedelmiä
pähkinöitä ja siemeniä
yrttejä
maustamatonta jogurttia

Ohje

  1. Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai smoothie-koneeseen. maitoa lukuun ottamatta. Anna koneen soseuttaa ainekset sekaisin ja lisää maitoa vähitellen haluamasi määrä smoothien joukkoon.
  2. Smoothie bowl-annokset: Kaada smoothie kulhoihin tai syville lautasille ja koristele haluamallasi tavalla erilaisilla marjoilla, hedelmillä, kaurahiutaleilla, pähkinöillä, siemenillä, yrteillä ja/tai maustamattomalla jogurtilla.
  3. Juotava smoothie: Kaada smoothie laseihin ja koristele muutamalla marjalla sekä kaurahiutaleilla.

Korvaa maitotuotteet kasvipohjaisilla tuotteilla niin saat maidottoman version!

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.