Kaurahiutalerieska

Kaurahiutalerieska
1 t , josta valmisteluaika 10 min
  • Rieska on usein unohdettu koulujen kotitaloustunnilla helpoksi tehtäväksi leivonnaiseksi.
  • Tämä on helppo tehdä kotonakin, sillä rieska ei vaadi edes paljon raaka-aineita.
  • Näin saat tuoretta leipää juuri silloin kun haluat.
  • Rieska syödään tuoreena ja juuri siksi se on niin hyvää.
  • Vaihtelua rieskaan saat lisäämällä siihen raastetta: esim. juusto tai porkkanaraastetta.
uunipellillinen
6dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
tlsuolaa
1tlsoodaa
6dlpiimää
50gvoita sulatettuna

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

  2. Levitä taikina uunipellille voidellulle leivinpaperille ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Leikkaa palasiksi ja nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

VINKKI: Rieskareseptin taikina saa olla löysähkö eli se kaadetaan pellille. Vehnäjauhojen sitkoa ei sikäli rieskaan tarvita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (31)

Yövuorossa töissä toista kertaa tekemässä. Hoidettavat tykkäävät tosi paljon aamupalaa. Ihana resepti, ja helppo!
Tästä leivästä on tullut yksi suosikeistani. Helppo ja nopea tehdä ja maku on niiiiin hyvää, lisään sinne välillä erilaisia siemeniä.
Tosi hyvä ohje,teen jatkossakin
Minkäkokoinen pelti: 50cm vai 60cm uunin leveys?
Ei ole väliä. Isommalle pellille tehtynä tulee ohuempi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kyllä on tosi hyviä .käytin vehnäjauhoja koska ei ollut hiivaleipäjauhoja. Rapeita, ihania, nyt leivotan leipää itse!!!!
Voiko leipää pakastaa?
Leivän voi pakastaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Erittäin hyvää! Suolaa tosiaan voi hieman vähentää, joskin seuraavana päivänä syödessä suola ei maistunut enää niin voimakkaasti. Tein rasvattomasta piimästä, laitoin pellilliseen 5 dl piimää ja 5 dl kaurahiutaleita, hiivaleipäjauhot korvasin laittamalla 1 dl täysjyvävehnäjauhoja, loput tavallisia vehnäjauhoja. Pelkästä täysjyvästä tulee yleensä kitkerä maku. Tuli juuri sopivaa. NAM.
Voiskos osan piimästä korvata porkkanasosekeitolla? ja missä suhteessa?

Pages