Kaurahiutalerieska

Kaurahiutalerieska

Rieska
on usein unohdettu koulujen kotitaloustunnilla helpoksi tehtäväksi
leivonnaiseksi.

Tämä on
helppo tehdä kotonakin, sillä rieska ei vaadi edes paljon raaka-aineita.

Näin
saat tuoretta leipää juuri silloin kun haluat.

Rieska
syödään tuoreena ja juuri siksi se on niin hyvää.

Vaihtelua rieskaan saat lisäämällä siihen raastetta: esim.
juusto tai porkkanaraastetta.

uunipellillinen
6dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
tlsuolaa
1tlsoodaa
6dlpiimää
50gvoita sulatettuna

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina
tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Levitä taikina uunipellille
voidellulle leivinpaperille ja paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min
kauniin värisiksi. Leikkaa palasiksi ja nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

VINKKI: Rieskareseptin taikina saa olla löysähkö eli se kaadetaan
pellille. Vehnäjauhojen sitkoa ei sikäli rieskaan tarvita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (22)

Voiskos osan piimästä korvata porkkanasosekeitolla? ja missä suhteessa?
Osan piimästä voi korvata porkkanasosekeitolla, sitä voi laittaa haluamansa määrän makumieltymysten mukaan. Terv. Kuluttajaneuvonta
Voiko hiivaleipäjauhon korvata sämpyläjauholla?
Voi korvata. Rieskan rakenteesta tulee silloin hieman erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä on tosi ihana iltapala tai jos sattuu tulemaan yllätysvieraita, saa nopeasti tarjottavaa. Kaikki kehuneet.
Toimii hyvin myös jos piimän korvaa maidolla. Tuli kokeiltua kun piimä unohtui kauppaan. Suolaa itse vähentäisin tuosta reseptistä vähän. Taikina oli niin suolaista, että laitoin kaikkea muuta paitsi suolaa 1,5 kertaisen annoksen.
Laitoin vain suolaa vähemmän (n. 1 pieni teelusikka) ja 2,5%-rasvaista piimää enemmän (yht. n. 6,5 dl), käytin Myllyn Paras Iso täysjyväkaurahiutaleita ja täysjyvävehnäjauhoa. Ja lisäsin taikinaan juustorastetta. Todella hyvät rieskat tuli! Suurkiitos reseptistä Arjalle ja kaikille suolapitoisuudesta kirjoittaneille.
Todella hyvä resepti! Pikkasen vähemmän suolaa laittanen ensi kerralla, mutta silti - NAM!
Maistuvat vähän pehmeiltä hapankorpuilta. Jäähtyessään hapan maku kyllä pienenee, eikä enää haittaa.
Tää on helppo resepti ja rieska on hyvää:D

Pages