Hapanrieska

Myllyn Paras
uunipellillinen

Valmistusohje

Alunperin tämä rieska oli juhannusherkku Savossa, jota varten hapatettiin
maitoa. Rieskaa tehtiin isäni lapsuudessa, jos maito happani, ja minunkin
lapsuudessani samasta syystä. Ja minäkin teen! Kesällä on joskus vaikea
säilyttää maitoa edes jääkaapissa, mutta hapanta maitoa en heitä koskaan
menemään.

Kaikki ainekset sekoitetaan ja jos hapanta maitoa ei ole tarpeeksi lisätään
piimää. Pitää huomata, että maidon täytyy olla sopivan hapanta: kun hera erottuu
maidosta, kaadetaan neste pois ja käytetään "kiinteämpi" osa. Taikina kaadetaan
voideltuun vuokaan ja paistetaan 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Paiston
jälkeen rieskan annetaan jäähtyä ja tekeytyä huoneenlämmössä. Levitetään rasvaa
päälle ja nautitaan tuoreen maidon kanssa. Rieska on mainio välipala tai vaikka
ilta- ja aamupalalla leivän sijaan.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä -ohjelman kuuntelija Suvi Kivioja, Jäppilä

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Eikö mitään jauhoja tarvita? Pysyy koossa pelkän kananmunan avulla?
Jauhoja ei tarvita kyseiseen rieskaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta