Hapanrieska

Myllyn Paras
  • Alunperin tämä rieska oli juhannusherkku Savossa, jota varten hapatettiin maitoa.
  • Rieskaa tehtiin isäni lapsuudessa, jos maito happani, ja minunkin lapsuudessani samasta syystä. Ja minäkin teen!
  • Kesällä on joskus vaikea säilyttää maitoa edes jääkaapissa, mutta hapanta maitoa en heitä koskaan menemään.
uunipellillinen

Valmistusohje

Kaikki ainekset sekoitetaan ja jos hapanta maitoa ei ole tarpeeksi lisätään piimää. Pitää huomata, että maidon täytyy olla sopivan hapanta: kun hera erottuu maidosta, kaadetaan neste pois ja käytetään "kiinteämpi" osa.

Taikina kaadetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Paiston jälkeen rieskan annetaan jäähtyä ja tekeytyä huoneenlämmössä.

Levitetään rasvaa päälle ja nautitaan tuoreen maidon kanssa. Rieska on mainio välipala tai vaikka ilta- ja aamupalalla leivän sijaan.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä -ohjelman kuuntelija Suvi Kivioja, Jäppilä

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Eikö mitään jauhoja tarvita? Pysyy koossa pelkän kananmunan avulla?
Jauhoja ei tarvita kyseiseen rieskaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta