Kauracookiepopsit

- Tee itse kakkutikkareita eli suosittuja cakepopseja kätevästi kauramurotaikinasta.
- Kypsennä ensin taikinalevy sellaisenaan ja murusta levyt tuorejuuston kanssa massaksi, pyörittele siitä tikkaripalloja tikkujen päihin.
- Popsit kastetaan kokonaan suklaaseen ja sen jälkeen nonparelleihin tai muihin koristeisiin.
- Säilytä kylmässä.
Popsit: | ||
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g) |
200 | g | appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa |
(sitruunankuoriraastetta) | ||
Päällys: | ||
200 | g | valkosuklaata (1 levy) |
runsaasti erilaisia nonparelleja | ||
Lisäksi: | ||
n.20 | kpl | pitkiä puisia cocktail- tai grillitikkuja tikkaritikuiksi |
Valmistusohje
-
Paista kauramurotaikinalevy sulatettuna sellaisenaan 200-asteisessa uunissa 10-15 min. Anna levyn jäähtyä ja murusta se.
-
Lisää muruseokseen huoneenlämpöinen tuorejuusto käsin tai monitoimikoneen sekoittimella. Kun taikina on paksua ja tasaista, pyörittele siitä tikkaripalloja. Laita palloihin tikut.
-
Laita pallot jääkaappiin ainakin tunnin ajaksi tai pakastimeen joksikin aikaa.
-
Sulata suklaa esim. mikrossa. Kasta kiinteät kylmät pallojen päät tai pallot kokonaan suklaaseen ja sen jälkeen lautaselle levitettyihin nonparelleihin.
-
Aseta valmiit cookiepopsit pystyyn mukiin, jossa on sokeria (+ sieni) tai vesimeloniin. Laita jääkaappiin ja tarjoile kylminä, jotta pallot pysyvät tikuissaan.
VINKKI! Kokeile myös superhelppoja, ilman tuorejuustoa valmistettavia cake popseja!
Kommentoi reseptiä