Kauracookiepopsit

Kauracookiepopsit

Tee itse kakkutikkareita eli suosittuja cakepopseja kätevästi  kauramurotaikinasta. Kypsennä ensin taikinalevyt sellaisenaan ja murusta levyt tuorejuuston kanssa massaksi, pyörittele siitä tikkaripalloja tikkujen päihin. Popsit kastetaan kokonaan suklaaseen ja sen jälkeen nonparelleihin tai muihin koristeisiin. Säilytä kylmässä.

30 kpl
Popsit:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
200gappelsiini- tai sitruunatuorejuustoa
(sitruunankuoriraastetta)
Päällys:
200gvalkosuklaata (1 levy)
runsaasti erilaisia nonparelleja
Lisäksi:
n.20kplpitkiä puisia cocktail- tai grillitikkuja tikkaritikuiksi

Valmistusohje

Paista kauramurotaikinalevy sulatettuna sellaisenaan 200-asteisessa uunissa 10-15 min. Anna levyn jäähtyä ja murusta se. Lisää muruseokseen huoneenlämpöinen tuorejuusto käsin tai monitoimikoneen sekoittimella. Kun taikina on paksua ja tasaista, pyörittele siitä tikkaripalloja. Laita palloihin tikut. Laita pallot jääkaappiin ainakin tunnin ajaksi tai pakastimeen joksikin aikaa. Sulata suklaa esim. mikrossa. Kasta kiinteät kylmät pallojen päät tai pallot kokonaan suklaaseen ja sen jälkeen lautaselle levitettyihin nonparelleihin. Aseta valmiit cookiepopsit pystyyn mukiin, jossa on sokeria (+ sieni) tai vesimeloniin. Laita jääkaappiin ja tarjoile kylminä, jotta pallot pysyvät tikuissaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tosi hyviä tuli.
Toimii erinomaisesti. Näitä tekee aina lauantaisin tyttäreni äidin iloksi. Kyllä lauantai-popsit toimivat aina -etenkin, kun on hieman turhauttava päivä.
Tosi hyvä♥☺