Kaura Raketti Spagetti -vuoka, lihaton

Kaura-rakettispagettivuoka
30 min, josta valmisteluaika 15 min

Kaura Raketti Spagetista valmistat kätevästi maistuvia arkiruokia. Tämä ruoka on suunniteltu myös *vegaaniseen ruokavalioon sopivaksi, kun käytät juuston tilalla kasvirasvakorviketta. Jos taas haluat vain välttää lihaa, mutta et ole täysin vegaaninen, voit käyttää ruokaan juustoa. Mikäli et halua lihatonta versiota, käytä paistettua ja haluamillasi mausteilla maustettua jauhelihaa delikauran tilalla.

noin 4:lle
½psMyllyn Paras Kaura Raketti Spagettia (175 g)
tai Täysjyvä Raketti Spagettia
2porkkanaa
1iso sipuli
1rklrypsiöljyä
300gtomaattimurskaa
2dlkaurakermaa
½-1tlrouhittua pippurisekoitusta
½dlriivittyä tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
1tlsuolaa
2dlkaurajuomaa
200-250gmaustettua deli- tai nyhtökauraa
n. 100gcheddar-juustoraastetta tai *vastaavaa vegaanista valmistetta

Valmistusohje

  1. Keitä Raketti Spagetti suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi eli 5 minuuttia. Kaada lävikköön valumaan.

  2. Kuori porkkana ja sipuli. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja silppua sipuli. Paista näitä öljyssä pannulla sekoitellen 5 minuuttia.

  3. Lisää mukaan tomaattimurska, kaurakerma ja mausteet. Anna kypsyä noin 5 minuuttia. Lisää kaurajuoma ja anna kuumentua.

  4. Voitele uunivuoka. Levitä vuokaan keitetty, valutettu spagetti, kauravalmiste, valmistamasi kastike ja suurin osa juustoraasteesta. Painele kastiketta vähän ruoan joukkoon. Voit vielä maistaa ruokaa ja tarkistaa hyvän maun, sillä mausteiden määrään vaikuttaa se, miten vahvasti maustettua kauravalmiste on ja miten mausteisesta pidät. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

  5. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

VINKKI: Mikäli haluat keventää, voit jättää juuston pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)