Ainekset 6-8 annosta

Taikina:
Täyte:
2
rkl
öljyä
n. 400
g
kasviksia pilkottuna (purjo, fenkoli, kesäkurpitsa, paprika)
3
dl
kasvislientä
¾
tl
suolaa
¾
tl
karkeaksi rouhittua mustapippuria
1
rku
lipstikkaa silputtuna
Pinnalle:
3
kananmunaa
150
g
pehmeää sulatejuustoa
2
dl
kermaa
10
basilikan lehteä

Ohje

  1. Painele sulanut piirakkataikina vuokaan (ø 27, laidan korkeus noin 4 cm).

  2. Kuullota ateriarouhe öljyssä, älä ruskista.

  3. Lisää 2 dl lientä ja hauduta nestettä haihduttaen noin 5 minuuttia.

  4. Lisää kasvispalat, n. 1 dl kasvislientä, suola sekä pippuri ja lipstikka pannuun ja jatka kypsentämistä pari minuuttia.

  5. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.

  6. Sekoita kananmuna, pehmeä sulatejuusto ja kerma. Valuta seos täytteen päälle. Ripottele basilikanlehdet pinnalle.

  7. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

  8. Jäähdytä vartti ja nauti.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.