Kaura-härkäpapurouhepiirakka

1 t , josta valmisteluaika 20 min
6-8 annosta
Taikina: | ||
1 | kpl | |
Täyte: | ||
¾ | dl | Myllyn Paras Kaura-härkäpapurouhetta |
2 | rkl | öljyä |
n. 400 | g | kasviksia pilkottuna (purjo, fenkoli, kesäkurpitsa, paprika) |
3 | dl | kasvislientä |
¾ | tl | suolaa |
¾ | tl | karkeaksi rouhittua mustapippuria |
1 | rku | lipstikkaa silputtuna |
Pinnalle: | ||
3 | kananmunaa | |
150 | g | pehmeää sulatejuustoa |
2 | dl | kermaa |
10 | basilikan lehteä |
Valmistusohje
-
Painele sulanut piirakkataikina vuokaan (ø 27, laidan korkeus noin 4 cm).
-
Kuullota kaura-härkäpapurouhe öljyssä, älä ruskista.
-
Lisää 2 dl lientä ja hauduta nestettä haihduttaen noin 5 minuuttia.
-
Lisää kasvispalat, n. 1 dl kasvislientä, suola sekä pippuri ja lipstikka pannuun ja jatka kypsentämistä pari minuuttia.
-
Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
-
Sekoita kananmuna, pehmeä sulatejuusto ja kerma. Valuta seos täytteen päälle. Ripottele basilikanlehdet pinnalle.
-
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
-
Jäähdytä vartti ja nauti.
Kommentoi reseptiä