Kätevä Täytekakku

Kätevä Täytekakku

Täytekakku on helppo leipoa Myllyn Paras Kauramurotaikinasta, jolloin ei tarvitse tehdä munavaahdosta kakkupohjaa. Sulata vain pakastetaikina ja tee kakkuun 3-4 pyöreää pohjaa taikinasta. Paista taikinasta tehdyt pohjat sellaisenaan. Halutessasi suklaisia cookiestyyppisiä kakkulevypohjia, lisää sulaneeseen kauramurotaikinaan n. 2 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 50 g rouhittua tummaa suklaata per levy. 

15:lle
Pohja:
2pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (760 g)
Täyte:
2-4dlvaahtoutuvaa kermavalmistetta (1-2 tlk)
250-500gmaitorahkaa, sitruunarahkaa tai tuorejuustoa (1-2 tlk)
Väliin:
3-4dlmansikka- tai hedelmäsurvosta
6dlviipaloituja mansikoita tai hedelmäpaloja
Kostutus:
2dlmaitoa tai maitojuomaa
2tlvaniljasokeria
Koristeluun:
½-1lmansikoita (500 g - 1 kg) ja/tai hedelmäpaloja
1ruukku minttua tai pienilehtistä basilikaa

Valmistusohje

Sulata taikinat ja jaa ne puoliksi, saat 4 palaa. Kauli paloista leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat, jokaisesta omansa. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7-10 min ja jäähdytä.  Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka.  Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja/hedelmäpaloja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin tms. ja vihrein yrtein. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata.  Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile heti teon jälkeen. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.

VINKKI: Halutessasi suklaisia cookiestyyppisiä kakkulevypohjia, lisää sulaneeseen kauramurotaikinaan n. 2 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 50 g rouhittua tummaa suklaata per taikinalevy.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)