Karviaispaistos

Karviaispaistos

Karviaisten kirpeys ja marengin makeus ovat parhaimmillaan yhdessä. Kauramurotaikina sopii hyvin yhteen karviaisten kanssa. Voit käyttää myös valmista makeaa Pyöreää Piirakkataikinaa, Pyöreää Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai leipoa piirakkapohjan itse.

1 halkaisijaltaan 26-28 cm:n piirakka
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Tai murotaikina itse tehden:
100gvoita tai margariinia
1dlsokeria
3munankeltuaista
1tlleivinjauhetta
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
Päälle:
n.4dlkarviaisia
4munanvalkuaista
2dlsokeria
mantelilastuja

Valmistusohje

Pakastetaikinasta: Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tai valmista oma taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle. Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti: Levitä karviaiset piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi paistoksen kypsymisen aikana. Ota paistos pois uunista n. 20 minuutin kuluttua ja levitä marenki lähes kypsän paistoksen päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5–8 min, kunnes marenki saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hei! Tätä minä kokeilen ja vielä gluteenittomana. En ole karviaisista koskaan piirakkaa tehnytkään. Varmasti on hyvää!!