Kauramurotaikina sopii hyvin yhteen karviaisten kanssa.

Voit käyttää myös valmista makeaa Pyöreää Piirakkataikinaa, Pyöreää Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai leipoa piirakkapohjan itse.

Karviaisten kirpeys ja marengin makeus ovat parhaimmillaan yhdessä.

Ainekset 1 halkaisijaltaan 26-28 cm:n piirakka annosta

Tai murotaikina itse tehden:
100
g
voita tai margariinia
1
dl
sokeria
3
munankeltuaista
1
tl
leivinjauhetta
Päälle:
n.4
dl
karviaisia
3
munanvalkuaista
2
dl
sokeria
mantelilastuja

Ohje

  1. Pakastetaikinasta: Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Tai valmista oma taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.

  3. Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti: Levitä karviaiset piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi paistoksen kypsymisen aikana.

  4. Ota paistos pois uunista n. 20 minuutin kuluttua ja levitä marenki lähes kypsän paistoksen päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5–8 min, kunnes marenki saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.