Karviaismarjat sopivat myös piirakkaan, jossa hapan ja makea kohtaavat. Tee piirakka Kauramurotaikinasta, jonka kuitu imee karviaisista tulevaa kosteutta. Jos karviaisia ei ole, tee piirakan täyte kirsikoista.

Ainekset 1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija n. 20 cm, noin 10 annosta

Täyte:
n.3
dl
karviaismarjoja
½-1
dl
sokeria tai hillosokeria
3
rkl
perunajauhoja
Pinnalle:
munaa voiteluun
mantelilastuja
raesokeria

Ohje

  1. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä puolet kauramurotaikinasta pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle karviaiset ja ripottele sekaan sokeri-jauhoseosta.

  2. Kaaviloi lopusta puolikkaasta taikinaa piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.

  3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.