Karviaismarja Muropiirakka

Karviaismarja Muropiirakka

Karviaismarjat sopivat myös piirakkaan, jossa hapan ja makea kohtaavat. Tee piirakka Kauramurotaikinasta, jonka kuitu imee karviaisista tulevaa kosteutta. Jos karviaisia ei ole, tee piirakan täyte kirsikoista.

1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija n. 20 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte:
n.3dlkarviaismarjoja
½-1dlsokeria tai hillosokeria
3rklperunajauhoja
Pinnalle:
munaa voiteluun
mantelilastuja
raesokeria

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä puolet kauramurotaikinasta pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle karviaiset ja ripottele sekaan sokeri-jauhoseosta. Kaaviloi lopusta puolikkaasta taikinaa piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 min. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)