Karmivat salamimuumiot

karmivat salamimuumiot
25 min, josta valmisteluaika 15 min
10 kpl
1pktMyllyn Paras Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
100gcheddar-sulatejuustoa (10 siivua)
100gsalamia siivuina
5punaista chilipalkoa (n. 10 cm)
100gjalopeno-tuorejuustoa
100gminikapriksia
Pinnalle:
munaa
minikapriksia (20 kpl)

Valmistusohje

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi. Leikkaa neliöiden kahdelle vastakkaiselle sivulle 3 cm:n pituisia viiltoja n. 1 cm välein eli saat ikään kuin hapsut torttuneliöiden sivuille.
  2. Levitä jokaiselle neliölle ensin 1 juustoviipale ja sen päälle muutama pieni salamisiivu tai 1-2 isompaa salamisiivua.
  3. Halkaise chilipaprikat ja poista niistä siemenet, mutta älä poista kantaruotia. Halkaise chilit pitkittäissuunnassa kahtia. Täytä chilit Jalopeno-tuorejuustolla. Aseta täytetty chilin puolikas pitkittäin taikinaneliön keskelle salamien päälle niin, että chilin ylä- ja alapää jäävät neliön yli. Ripottele päälle kapriksia ja säästä niistä osa silmiksi muumioille.
  4. Nosta taikinoiden leikatut reunahapsut molemmista reunoista täytteiden päälle keskelle ja nipistä hapsujen päät kiinni toisiinsa kostutetuin sormin. Näin syntyvät muumiot. Voitele ne munalla ja lisää jokaiseen vielä 2 kaprista silmiksi.
  5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10–15 min kauniin värisiksi. Muumiot saattavat hieman aueta ”vatsasta” paistettaessa, mutta se ei haittaa, sillä leivonnaiset saavat olla karmivia ja jokainen oma yksilönsä.

VINKKI: Jos joku ruokailija ei halua syödä chiliä, sen voi vetää pois muumiosta ennen syöntiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)