Kantarelli-jauhelihapilahvi

Kantarelli-Jauhelihapihlavi
1 t , josta valmisteluaika 30 min

Intialaisvaikutteinen riisivuoka, pilahvi, jossa maistuvat syksyn sienet ja lammas. Ohje on erinomaisen joustava, joten melkein mikä tahansa sieni toimii mainiosti suppilovahveroista aina arkisempiin herkkusieniin. Ja jos sitä lampaanjauhelihaa ei millään löydy mistään, vanha kunnon sikanauta on melkein yhtä hyvää.

4:lle
200gkantarelleja puhdistettuna ja pilkottuna
50 gvoita
400glampaanjauhelihaa tai sikanautaa
1rklkasvisöljyä
puolikas annospussi sahramia
1tljauhettua korianteria
2dlMyllyn Paras Basmatiriisiä
6dlkasvis- tai kanalientä
1laakerinlehti

Valmistusohje

  1. Laita sienet kuivalle kuumalle pannulle ja haihduta niistä enimmät vedet pois. Lisää puolet voista ja paista sieniin hieman väriä.

  2. Paista jauheliha kypsäksi tilkassa kasvisöljyä.

  3. Laita sienet, jauheliha, sahrami, korianteri, riisi, kiehuvaksi kuumennettu liemi, laakeri ja loput voista vuokaan. Peitä foliolla.

  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes riisiä on kypsää. Jos vuoka näyttää kuivahtavan, lisää tarvittaessa lientä.

  5. Ripottele päälle tuoretta korianteria ja maustamatonta jogurttia. Tarjoa heti.

Resepti:
Resepti: Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)